Bilim - Teknoloji İnternet Bağlantılı Şemsiye
Paylaş
İnternet Bağlantılı Şemsiye

Sizi yağmurdan korumak için tasarlanan şemsiyenin; internet bağlantısı ve dijital fotoğraf makinesi gibi cihazlarla donandığını düşünün. Garip ama gerçek!

Sho Hashimoto ve Takashi Matsumoto isimlerine sahip iki kafadar, yağmurlu bir günde akıllarına gelen tuhaf fikri uygulamaya karar verdiler: Internet bağlantısına sahip (WiFi), dijital fotoğraf makinesi, GPS, Navigasyon, 3 boyutlu Maps hizmeti gibi yeteneklerle donatılmış bir şemsiye. Pileus olarak tanınan şemsiye, bünyesinde bulunan entegre yazılım sayesinde, anında Flickr'a bağlanıp, görsel paylaşımı da gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Zihni Sinir'i kıskandıracak projeyi yaratan ikili, ürünlerinin bir konsept olduğunu ve "henüz" piyasaya çıkmayacağını açıkladılar. Bunun anlamı yakın zamanda, bu tür modelleri sokaklarda görebileceğimiz. Yine de; internete dalan, yaklaşan arabayı fark etmeyen ve karşıdan karşıya geçerken trafik kazası geçiren (özellikle trafik ışıklarını umursamayan çok sayıda sürücünün bulunduğu ülkemiz aklımıza geliyor) olası kişileri düşündüğümüzde, dünyanın bir tür icata hazır olup olmadığına emin olamıyoruz. Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.