Ekonomi İnternet bankacılığını sevdik

İnternet bankacılığını sevdik

Paylaş
İnternet bankacılığını sevdik

İnternet bankacılığı kullanan aktif müşteri sayısı, Ekim-Aralık 2009 döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre 780 bin adet arttı

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), üyesi bankalardan internet bankacılığı hizmeti veren 26’sından 25’inin bilgilerinden oluşan internet bankacılığı istatistikleri raporuna göre, internet bankacılığı yapmak üzere sistemde kayıtlı olan ve en az bir kez login olmuş (giriş yapmış) toplam bireysel müşteri sayısı Aralık 2009 itibariyle 11 milyon 960 bin olarak belirlendi.

Son bir yıl içerisinde login olmuş toplam bireysel müşteri sayısı ise 7 milyon 12 bin oldu. Ekim-Aralık 2009 döneminde 5,3 milyon 343 bin bireysel müşteri tarafından en az bir kez internet bankacılığı işlemi yapıldı.

Bu miktar, toplam kayıtlı bireysel müşteri sayısının yüzde 45’ini oluşturdu. Söz konusu dönemde aktif bireysel müşteri sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre 729 bin, bir önceki 3 aylık döneme göre ise 190 bin adet artış oldu.

İnternet bankacılığı yapmak üzere sistemde kayıtlı olan ve en az bir kez login olmuş kurumsal müşteri sayısı Aralık 2009 itibariyle 1 milyon 402 bin olarak belirlendi.

Bunların 606 bini Ekim-Aralık 2009 dönemi içerisinde en az bir kez işlem yaptı. Son bir yıl içerisinde login olmuş kurumsal müşteri sayısı ise 685 bin oldu.

İnternet bankacılığı için kayıt yaptıran ve en az bir kez login olmuş bireysel ve kurumsal müşterilerin yüzde 45’i yılın ilk çeyreğinde en az bir kez internet bankacılığı işlemi yaptı.

Bu dönemde toplam aktif müşteri sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre 780 bin, bir önceki 3 aylık döneme göre ise 195 bin adetlik artış yaşandı.

Haberin Devamı