Yaşam İnternet başında alkole yasak!

İnternet başında alkole yasak!

Paylaş
İnternet başında alkole yasak!

Yeni Anayasa tasarısının yankıları sürerken, internet kullanımına büyük denetim öngören başka bir tasarı daha geliyor

Muhalefet partilerinin bütün itirazlarına rağmen önceki gün Meclis Başkanlığı'nın onayına sunulan yeni Anayasa paketi Türkiye gündeminde üst sıralardaki yerini korurken, hazırlanmakta olan ayrı bir yasa tasarısı da şimdiden büyük tartışma yaratacak gibi görünüyor.

İKTİDAR VE MUHALEFET UZLAŞTI

Konuyla ilgili hazırlıklar yürüten komisyonun 01042010 dosya numaralı çalışmasına göre, iktidar ve muhalefet partileri uzlaşarak, sanal alemde tırmanan suç oranlarını düşürmek üzere düğmeye bastı. Aşırı alkol tüketiminin suç oranlarını yükselttiği yönündeki veriler ışığında yürütülen yeni çalışmada, alkollü halde internet kullanımının yasaklanması öngörülüyor.

ABD'DE HALEN UYGULANIYOR

ABD'nin bazı eyaletlerinde 'Sober Internet' yani 'Ayık İnternet' sloganıyla benzer uygulamaların yürürlükte olduğunu ifade eden yetkililer, bu ülkeden ithal edilecek amaca uygun dijital alkolmetrelerin, evlerdeki ADSL cihazlarına bluetooth ile bağlanacağını ve alkol limitinin aşımı halinde internet bağlantısının otomatik olarak kesileceğini bildirdiler.

Bu denetimin, çocukların rağbet ettiği internet kafelerde de geçerli olacağı; bu mekanlara kurulacak sabit alkolmetre cihazlarıyla, internet kullanıcılarının alkol seviyesinin denetim altında tutulacağı ifade edildi. Sabit alkolmetre cihazlarının ucunda bulunan değiştirilebilir plastik uçlarla, ölçümlerin hijyenik şekilde yapılabileceği vurgulanıyor…

Asıl şok iddiayı öğrenmek için ikinci sayfayı tıklayınız

*** BU HABER, POSTA GAZETESİ RESMİ İNTERNET SİTESİNİN HAZIRLADIĞI 1 NİSAN ŞAKASIDIR
Haberin içinde geçen "Komisyonun 01042010 dosya numaralı çalışması", 01.04.2010 tarihini, yani bugünü işaret etmektedir.

2

Haberin Devamı