Gündem İnternet çetesine darbe

İnternet çetesine darbe

Paylaş
İnternet çetesine darbe

İnternet çetesine darbe

Bursa'da internette alışveriş yapan bir işadamının mail adresine virüs gönderen hackerler, bu kişinin kimlik ve kredi kartı bilgilerini kopyaladıktan sonra banka hesabında bulunan 200 bin TL parayı kendi hesaplarına aktardı. İş adamının cep telefonundaki bilgileri dahi kopyalamayı başaran çete üyelerinden 6 kişi polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Haberin Devamı

Olay Bursa Osmangazi Merkez İlçesi'nde meydana geldi. İsmi açıklanmayan, tekstil ticaretiyle uğraşan bir işadamının banka hesabından, başka hesaplara para aktarıldığı şeklinde ihbar alan Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, araştırma başlattı.

Yapılan inceleme sonunda işadamının bankadaki hesabında bulunan 200 bin TL paranın kendisinin haberi olmadan Bursa, Adana, Ankara ve Aydın'da yaşayan Eyüp V (46), Kamil İ. (32), Ahmet Selçuk B.(28), Ümit P (28), Ergül K.(42) ve Şirin Y. (44) nin hesabına aktardığını belirledi.

Operasyon başlatan polis, önce hesaplarına para yatan altı kişiyi gözaltına aldı. Zanlılar, tanımadıkları kişiler aracılığı ile hesaplarına para havalesi yapılmasını komisyon karşılığında kabul ettiklerini itiraf ettiler.

Haberin Devamı

Operasyonu genişleten polis, işadamının hesabındaki parayı aktaran hackerların kimliğini araştırıyor. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü devam ediyor.

Gözaltına alınan altı zanlı "Cürüm işlemek için kurulan örgüte üye olmak" suçundan adliyeye çıkartıldı.

Zanlılardan, Eyüp V., Kamil İ., Ahmet Selçuk B. ve Ümit B. tutuklanırken Ergül LK. ve Şirin Y. savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Polis, bilgisayar kullanıcılarının kendi bilgisayarlarının dışında ve büyük alışveriş merkezlerinde bulunan wireless internetten faydalanırken bankacılık işlemlerini yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

DHA