Yaşam İnternet hızı uçuşa geçiyor

İnternet hızı uçuşa geçiyor

Paylaş
İnternet hızı uçuşa geçiyor

Türkiye'de internet hızı 100 Mbps'ye çıkıyor, Türk Telekom'un yeni internet paketleriyle 1 dakikada film, saniyede de şarkı indirilebilecek

İnternette yeni bir dönem başlıyor. 1 Ocak’tan itibaren VDSL2 teknolojisi devreye giriyor ve internet hızı 100 Mbps’yi buluyor. Böylece internetten bir film 60 saniyede indirebilecek.

Aynı şekilde şarkı indirirken de neredeyse hiç bekleme süresi olmayacak. Türk Telekom’un yeni teknolojisiyle artık internetten televizyon seyretmek uydu yayın kalitesine eş değer olacak.

Türk Telekom’un VDSL2’de 100 Mbps’ye kadar tavsiye ettiği satış fiyatı 149 lira. Daha önce pilot uygulamaların gerçekleştiği VDSL2 teknolojisiyle en yüksek 32 Mbps sunan ve ADSL’de 8 Mbps kadar hız sağlayan Türk Telekom, VDSL2 ve ADSL2+ teknolojileriyle ilgili yeni tarifelerini de açıkladı.

1 Ocak’tan itibaren VDSL2 teknolojisiyle 50 Mbps ve 100 Mbps’ye kadar hız paketlerini sunacak olan Türk Telekom, ADSL2+’da ise hızı 16 Mbps’ye kadar yükseltecek.

LİMİTSİZ PAKETTE KULLANIM ARTIRILDI

Mevcut limitsiz paketler için de yeni adil kullanım kotası belirtendi. ADSL 8 Mbps’ye kadar 15 GB olan adil kullanım 25 GB’ya yükseltildi.

ADSL 8 Mbps’ye kadar 100 GB adil kullanım kotalı paketin fiyatı da 89 TL olarak belirlendi. 2005 yılında Türkiye’deki ADSL kullanıcı sayısı 1.5 milyondu ve 2010’un üçüncü çeyreğinde 6.5 milyona ulaştı.

Haberin Devamı