Bilim - Teknoloji İnternet troll'lerine hapis!
Paylaş
İnternet troll'lerine hapis!

Eğer bu ülkede yaşıyorsanız ve internette dedikodu yapmayı seviyorsanız, hapis sizi bekliyor!

Çin'de internet troll'lerine karşı resmi kurumların büyük bir tepkisi bulunuyor. Yalan haberler yaydıkları ve ülke güvenliğini tehlikeye düşürdükleri için pek çok blog sahibi, sosyal medya kullanıcısı ve web sitesi yöneticisi Çin hükumetinin hedefinde bulunuyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden yalan haberler, dedikodular yayan ve halk arasında infiale neden olan ya da yurt dışında Çin'i zor durumda bırakan troll'leri durdurmanın bir yolunu bulamayan Çin, sonunda onlara karşı büyük bir çökertme operasyonu düzenledi.

Pek çok web sitesi yöneticisine ve ünlü blogger'a, yaptıklarının suç olduğunu ve devam etmeleri halinde ceza alacaklarını anlatan tehdit dolu uyarılar gönderilerken, bazı sosyal medya kullanıcılarının da tutuklanmış olduğu söyleniyor. Çin, konu hakkında bir açıklama yapmadığı için net bilgi alınamıyor ancak Çin'de ofisi bulunan Microsoft ofisinin geçtiğimiz haftalarda defalarca resmi yetkililerce basılarak tüm ofisin taciz boyutunda arandığını, daha önce de Gmail dahil pek çok Google servisinin yasaklandığını biliyoruz. Çin, bu operasyonla özellikle Dünya'ya Çin'deki gelişmeleri duyuran ve elbette bu sırada Çin hükumetini eleştirip zor durumda bırakan blogger'ları hedef alıyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: Amiral gemileri, Çin malı kopyalara karşı!

Kaynak: CHIP Online