Bilim - Teknoloji İnternetin kaderi değişebilir
Paylaş
İnternetin kaderi değişebilir

Wikipedia, internet tarihinin belki de gelmiş geçmiş en büyük davasını, ABD'de açtı!

NSA'nın tüm interneti dinliyor olduğu gerçeği, kısa süre öncesine kadar bir bilimkurgu fantazisi gibi görünüyordu ancak eski CIA ve NSA ajanı Edward Snowden bu iddiayı doğrulayan milyonlarca belgeyle ortaya çıkıp Rusya'ya kaçtıktan sonra ABD hükumeti durumu kabul edip özür dilemek zorunda kalmıştı. Öte yandan bizzat ABD başkanı, NSA'nın dinleme faaliyetlerinden vazgeçmesinin söz konusu olamayacağını da açıklamıştı.

Şimdi, Wikipedia'nın da sahibi olan Wikimedia vakfı, NSA'nın bu kanunsuz faaliyetlerini durdurması için dava açacak olan sekiz sivil toplum örgütüne katılarak, NSA'ya karşı davacı olmaya hazırlanıyor.

Wikimedia, NSA'nın "yabancı ülkelere karşı istihbarat toplama" görevi ile, son derece şüpheli yöntemlerle bilgi topladığını dile getirirken, NSA'nın kullandığı yöntemlerin bireylerin mahremiyet haklarını ihlal ettiğini dile getiriyor. Ayrıca, yabancı ülkelere karşı istihbarat toplama ifadesinin çok geniş bir kavram olduğunu ve NSA'nın bu ifadeye dayanarak tüm faaliyetlerine yasal zemin hazırladığını da vurguladı.

Bakalım Wikimedia ve ortakları, dünyanın en dişli istihbarat örgütlerinden olan NSA'ya ve elbette onun abi kurumu, CIA'ye karşı savaşında başarılı olabilecek mi? Hiç sanmıyoruz ama bu davayı yakından takip edeceğiz.

Haberin Devamı

Resimlerle: Wikipedia'da yayınlanan en büyük 20 "yalan"!

Kaynak: CHIP Online