Yaşam İnternette 'elleme' dönemi başlıyor

İnternette 'elleme' dönemi başlıyor

Paylaş
İnternette 'elleme' dönemi başlıyor

Hong Kong'lu bilim adamlarının geliştirdiği 'siber el' ile sevdiklerinize uzaktan dokunun

Hong Kong'lu bilim adamları tarafından geliştirilen 'siber-el' sayesinde internet üzerinden sevdiklerinize dünyanın diğer ucundan bile dokunmak mümkün olacak.

Telefon görüşmeleri ya da internet sohbetlerini bir adım daha ileri götürerek işin içine tensel hissi de ekleyen siber eli internetin diğer ucundan kontrol eden kullanıcı, koluna elektronik bir bileklik takıyor ve buna bağlı olan kablolar, bilgisayara kas kasılmalarına göre hareket komutlar iletiyor. Bu da karşı taraftaki kullanıcının bilgisayarına bağlı eli harekete geçiriyor.

ELİNİZİN HAREKETİNİ TAKLİT EDİYOR

Böylece, siz oturduğunuz yerden elinizi hareket ettirerek, aynı hareketi diğer kullanıcının önündeki siber ele yaptırabiliyorsunuz.

Şu an için cihaz, hafif ya da sert şekilde el sıkışmanın yanı sıra başparmağn yukarı kalktığı 'okey' işaretini ya da barış işaretini yapabiliyor.

SİBER SEKS İÇİN UYGUN DEĞİL!

Halen patent bekleyen cihazın, bu Noel döneminde (Aralık 2010 sonları) teki 20 sterlin (47 TL) ya da çifti 40 sterlinden piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Siber eli geliştiren uzmanlar bir not eklemeyi de ihmal etmiyor: Cihaz şu an için 'farklı amaçlarla' kullanılabilecek türden samimi ve 'uyarıcı' dokunuşlar yapacak kadar gelişmiş değil.

POSTA İNTERNET

Haberin Devamı