Yaşam İnternette 'evcil' gebe inek satıyorlar

İnternette 'evcil' gebe inek satıyorlar

Paylaş
İnternette 'evcil' gebe inek satıyorlar

Bir internet alışveriş sitesinde, yüzde 30 indirimle 3 bin 500 liraya gebe düve (buzağılıktan çıkmış genç dişi sığır) satışa sunuldu

Elektronikten, giyime, otomobilden, gıdaya kadar birçok farklı ürünün satıldığı alışveriş siteleri, son yıllarda hem parasal değer hem de sayı bakımından ciddi büyüme gösterdi.

Haberin Devamı

Gösterilen talep ve gelişen teknolojinin etkisiyle giderek yayılan internet sitelerden birinde, adeta alışverişte sınırları zorlayacak şekilde bir gebe düve satışa sunuldu.

"Şimdi Organik Yaşama Zamanı! Gebe Düve İneği 5000 TL’den yüzde 30 İndirimle 3500 TL’ye" başlığıyla satılan gebe düvenin açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Süt sağma eğitimi verilir. Bir sağışta 2 kilo süt verir. Türkiye’de daha çok Marmara, Ege ve bölgelerinde yetiştirilen inek türüdür. Apartman koşullarınız ve komşularınız elverdiği sürece evde beslemeye uygundur. Tipik süt ırkı özelliği taşıması sebebiyle en çok tercih edilen süt sığırları arasındadır. Bedenleri siyah ve beyaz parçaların birleşmesiyle renklenir. Gayet iri yapılıdır. Damızlık süt hayvancılığı yapmak isteyenlere uygundur."

Haberin Devamı

KENDİN SAĞ KENDİN İÇ

Gebe düvenin Şubat ayında doğum yapacağı belirtilen internet sitesinde, "Şubat’ta olacak doğum heyecanını bizimle şimdiden yaşayın" deniliyor.
"Kendin sağ kendin iç" sloganıyla inek satışındaki açıklama şöyle devam ediyor:

"Marketten süt almayın, kendi sütünüzü kendiniz sağın. Hollanda Holstein cinsi ineğimizi satın alın, hem organik hem günlük süt bulabilmenin tarifsiz hazzını yaşayın. Evinizde 24 metrekare alanda besleyebileceğiniz, 25 litre süt alabileceğiniz, hiç hastalanmamış, sağımı kolay, sütü yağlı, Holstein ineği ile çocuklarınıza ve ailenize taze süt içmenin keyfini yaşatın."

AŞILARI TAMAM, SOY KÜTÜĞÜNE KAYITLI

İneğin sertifikalarının bulunduğu, kan testleri ve rutin kontrollerinin yapıldığı bildirilen açıklamada, tüm sağlık aşılarının tamamlandığı, damızlık birliğine ve soy kütüğüne kayıtlı olduğu kaydedildi.

Site yetkilileri, gebe düvenin İstanbul’da bir çiftlikten siteleri aracılığıyla satışa sunulduğunu ifade ederek, "Organik ve ucuz olması ilgiyi artırdı. Görüşmeler yapıyoruz. Başka site yönetimlerinden, organik yaşamı destekleyen kulüpler ve derneklerden talepler var. İnternette bu özelliklerle belki de ilk kez böyle bir satış yapılıyor. Bize de ilk başta ilginç gelmişti" dedi.

AA