Mehmet Coşkundeniz İnternette mutlu aşk öyküsü var mı?
HABERİ PAYLAŞ

İnternette mutlu aşk öyküsü var mı?

Haberin Devamı

İnternette başlayıp da sonu hüsranla biten çok sayıda aşk hikayesine tanık oldum bugüne kadar. İnternetin ilk yıllarında kimliğini saklardı herkes. Kendilerini farklı tanıtır ve birçok kişiyi kandırırlardı. Farklı insanların fotoğraflarıyla kendilerine profil yaratıp dikkat çekmeye çalışırlardı. Birçok kişi bu tür sahtekârlıkların kurbanı oldu. Kimler kimler düşmedi ki bu tür tuzaklara... Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Berçin internette kendini farklı tanıtan bir kadına epey para kaptırdı örneğin. Bu örneği veriyorum çünkü, hani dekan olmuş biri bile kandırılabilirken, sizin benim gibi insanların kandırılmaları daha da mümkün.
***
Sonra sosyal paylaşım siteleri ortaya çıkmaya başladı. Sosyal paylaşım sitelerinde hemen hemen herkes kendi kimliği, kendi fotoğrafıyla yer aldı. Hatta, bu tür sitelerde o kişinin dostlarını, aile üyelerini, iş ve okul arkadaşlarını da görür olduk. Bu tür sitelerin üyeleri ne kadar çok sosyalleşirse o kadar popüler oldu. Gidilen etkinliklerden, yapılan kutlamalardan fotoğraflar siteye konuldu. Kişinin gerçekliğine dair şüpheler ortadan kalktı...
***
Ancak bu kez de duygu sahtekarlığı çıktı ortaya. Sadece sitedeki fotoğrafları görüp aşık olduğu yalanını söyleyenler, webcam aracılığıyla evlenme teklif edenler, sevişebilmek için her türlü şaklabanlığı yapan erkekler, aşk arıyorum deyip sitede bulduğu erkeği arabasıyla, parasıyla değerlendiren kadınlar... Bir ara da mafya bozuntuları çok modaydı bu tür sitelerde. Ellerine geçirdikleri üç kuruşluk kuru sıkı tabancalarla poz verip bunu siteye koyarak ‘Memati’ çakması erkekler ile arkadaş listesindeki güce tapan kızlar...
***
Sonuç olarak internet insanların sosyalleşmesi açısından iyi de, duygusal açıdan gerçekten büyük travmalara neden olabiliyor. Bende bununla ilgili binlerce ifade edebileceğim mektup var. Genellikle şöyle başlıyor: “Bilmem ne sitesinde bana ekleme talebi gönderdi. Kabul ettim, konuşmaya başladık. Benimle çok ilgiliydi, sevdiğini söylüyordu. Buluştuk ve birlikte olduk. Ondan sonra beni aramamaya, telefonlarıma çıkmamaya ‘İşim var’ demeye başladı...” Sonra da farklı şekillerde devam ediyor öyküler.
***
Buraya kadar hep kötü örnekler verdim. Ama internette başlayıp da mükemmel şekilde devam eden, çok iyi neticelenen ilişkiler de var biliyorum. Ben bu hikâyeleri toplamaya başladım. Geçen gün Twitter’da “Var mı böyle hikayesi olan?” diye sordum, onlarca geldi. Gelecek haftadan itibaren 1 ay boyunca bu köşede internette başlamış ve mutlu devam eden aşk öykülerini yayınlayacağım. Siz de öykünüzü yollamak isterseniz e-mail adresimi biliyorsunuz. Gelin, iyi örnekler gösterelim insanlara. Dünyada bu kadar kötü şey olurken, biz ‘iyi’leri sunalım. Sizin öykünüz başkaları için önemli olabilir. Ama daha da önemlisi sizin için önemli. Çünkü öykünüz bu köşede yayınlanacak, kesip saklayacak ve ileride çocuklarınıza göstereceksiniz. Haydi bakalım, bekliyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder