Ekonomi İnternette ruhunu satan bile çıktı

İnternette ruhunu satan bile çıktı

Paylaş
İnternette ruhunu satan bile çıktı

İnternetten ticaret giderek daha fazla kullanıcının ilgi alanına girerken bu mecra ilginç olaylara da sahne oluyor

Kendini satışa çıkardı

Haberin Devamı

Giderek daha fazla insanın başvurduğu online (internet yoluyla) ticarette, açık artırmaya sunulan ürünlerin yanı sıra fikrini ve ruhunu satanlar da oluyor.

Gittigidiyor.com Genel Müdürü Cenk Angın, ilginç listelemeler ile sık sık karşılaştıklarını belirterek, “Amatör ligden bir futbolcu kendisini açık artırma ile satışa çıkararak özelliklerini listelemişti. Daha sonra bir kulüple anlaşma imzaladı. Ruhunu satan bile oldu. Espriydi ama, biri, kavanozun içine koyup ‘ruhumu satıyorum’ diye ilan verdi” dedi.

Büyüme katlandı

Cenk Angın, şu anda gittigidiyor.com’a girildiğinde çok sayıda ana kategorinin yer aldığını, aynı tür ürünlerin bir arada bulunduğu listelemede şu anda 2 milyonluk rakama ulaşıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Angın, “2009’da 2008’e göre yüzde 25 büyümüştük. Bu yılın ilk yarısında 2009’a kıyasla yüzde 50 büyüdük. Geçen yılın büyüme hızını ikiye katladık” diye konuştu. Angın, kayıtlı kullanıcı sayısının ise 2009’a göre yüzde 24 arttığını ve 5 milyona ulaştığını, şu anda 5 milyon 100 bini geçtiklerini kaydetti.