Bilim - Teknoloji İnternetten korsan film indirenlere kötü haber
Paylaş
İnternetten korsan film indirenlere kötü haber

Dünyanın en büyük ikinci torrent sitesi konumundaki ExtraTorrent, kapılarını kalıcı olarak kapadı!

Dünyanın en büyük ikinci Torrent sitesi ExtraTorrent, kapılarını kalıcı olarak kapattı. 2006'da açılan web sitesi, basamakları tek tek çıkarak son iki senede üçüncü ve ikinci sıraya yükselmişti.

ExtraTorrent'e dün akşam girmeye çalışanlar, web sitesinin tamamen kapandığına dair kısa bir mesajla karşılaştılar. Torrent sitelerinin zaman zaman ulaşılmaz hale gelmesi veya alan adı değiştirmesi alışıldık bir şey olsa da sitede yazanlar, ExtraTorrent'in bir daha hiç geri dönmeyeceğini söylüyordu.



Sitenin Pirate Bay'e benzer şekilde tekrar dirilmesini veya farklı bir mirror altında hizmet vermesini uman kullanıcılar ise hayal kırıklığına uğrayacaklar çünkü site, sunucularındaki tüm verileri kalıcı olarak sildiğini söylüyor. Torrent sitelerini yakından izleyen TorrentFreak, sitenin sahibi SaM ile konuştuğunu ve yaşananların doğru olduğunu söylüyor.

Chip.com.tr'nin haberine göre bu gelişmenin nedeni eğer yasal baskı ise, ne gibi bir yasal baskı altında gerçekleştiği henüz bilinmiyor. Ancak daha önce sitenin alan adını değiştirmek zorunda kaldığını biliyoruz ve tüm bunların ciddi bir yasal baskı altında gerçekleşmiş olması muhtemel.

Haberin Devamı