Gündem İntihar değil cinayet

İntihar değil cinayet

Paylaş
İntihar değil cinayet

Kocaeli Gebze'de Elif Okutan ile 8 yaşındaki kızı geçen pazar başlarından vurulmuş olarak bulunmuştu.Otopside annenin başından iki kurşunla vurulduğu ortaya çıktı

BAŞLARINDAN VURULMUŞLARDI

Kocaeli Gebze’deki çamlık alanda geçen pazar Elif Okutan (38) ile kızı Yağmur (8), başlarından vurulmuş olarak bulunmuştu. Silah, Elif Okutan’ın cesedinin yanındaydı. Annenin, kızını vurup intihar etmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyordu. Elif Okutan’ın komşusu Çiğdem A.’ya “İntihar edeceğim” diye mektup bırakması da intihar şüphesini güçlendirmişti.

SİLAH EŞİNE AİT ÇIKTI

Ancak otopsi sonucu annenin başına 2 kurşun isabet ettiği ortaya çıktı. İntihar eden kişinin, bulunan tabancayla art arda başına ateş etmesinin mümkün olmayacağı görüşüyle olay, ‘intihar süsü verilmiş cinayet’ olarak değerlendirildi. Cesetlerin yanında bulunan ruhsatsız tabancanın Elif Okutan’ın 6 yıl önce evlendiği Metin Okutan’a ait olduğu belirlendi.

‘HAYAT DOLU BİR ANNEYDİ’

Metin Okutan ile birlikte ölen eşinin intihar mektubunu verdiği komşusu Çiğdem A. ve 4 akrabası gözaltına alındı. Anne-kız Kocaeli’nin Darıca ilçesinde dün yan yana toprağa verildi. Cenazede güçlükle ayakta duran Elif Okutan’ın babası Mehmet Kurnaz “Kızım cinnet geçirip kendini öldürse bile torunuma kıyamazdı. Silah temin edecek biri değildi” dedi.

YAĞMUR'UN BABASI BAŞKASI ÇIKTI

Yakınları da Elif Okutan’ı “Hayat doluydu” sözleriyle anlattı. Bu arada Yağmur Okutan’ın babasının, Elif Okutan’ın Metin Okutan ile evlenmeden önce dört yıl nikâhsız olarak yaşadığı başka biri olduğu öğrenildi. Elif Okutan’ın Metin Okutan ile 6 yıl önce evlendiği, kızını da onun nüfusuna aldırdığı ortaya çıktı.

Mesut IŞIK/DHA

2