Türkiye (Son Dakika) İntihar etti sanılmıştı ama...

İntihar etti sanılmıştı ama...

Paylaş
İntihar etti sanılmıştı ama...

Aydın'da 15 yaşındaki Sude Kutlay'ın yolcu treninin önüne atlayarak intihar ettiği sanılıyordu ama kulaklıkla müzik dinlediği için tren sesini duymadığı ortaya çıktı

Aydın’ın Efelerin ilçesi Umurlu Mahallesi’ndeki Çok Programlı Anadolu Lisenin 9. sınıf öğrencisi olan Sude Kutlay (15) okulun karşısından geçen demiryolu hattına çıkarak Denizli-İzmir seferini yapan Süleyman Sarıca yönetimindeki 32396 sefer sayılı trenin çarpması sonucu ölmüştü.

Haberin Devamı

Otopsi raporuna göre beyin kanamasından öldüğü tespit edilen Sude Kutlay’ın ilk etapta intihar ettiği üzerinde durulurken, olayın görgü şahitleri ve Sude’nin yakınları genç kızın o sırada kulaklık ile müzik dinlediğini ve trenin siren sesini duymadığını iddia etti.

Sude Kutlay’ın dayısı Ahmet Yıldız, Sude’nin intihar edebilecek bir kız olmadığını bu doğrultuda görgü şahitleri ve arkadaşlarıyla görüştüklerini belirterek, "Yaptığımız araştırmada Sude tren yolunda arkası dönük kulağındaki kulaklıktan müzik dinleyerek ilerliyormuş. Tren siren çalmasına rağmen duymamış. Olayı gören bir sürü arkadaşı ve vatandaş var. Olay sonrası telefonu parçalanmış. Olay zaten kayıtlara da intihar olarak değil, ihmalen ve kazaen ölüm olarak geçmiş. İddia edildiği gibi yeğenim intihar etmemiştir" dedi.

Haberin Devamı

Daha önce de Uşak’ta bu şekilde bir kaza yaşanmıştı. Üzerindeki kıyafetin kapüşonunu başına geçirip kulaklıkla müzik dinleyen lise öğrencisi 16 yaşındaki İlayda Topbay’a, demiryolundan geçerken, yük treni çarpmıştı. Defter ve kitapları tren yoluna saçılan Topbay, olay yerinde yaşamını yitirmişti. İlayda Topbay’ı babası emekli bir TCDD çalışanıydı.

İHA