Gündem İntihara kalkıştı, itfaiyeyi suçladı!

İntihara kalkıştı, itfaiyeyi suçladı!

Paylaş
İntihara kalkıştı, itfaiyeyi suçladı!

İntihara kalkıştı, itfaiyeyi suçladı!

İzmir'in Hatay Semti'nde, girdiği bunalım sonrasında intihara kalkışan ve 4'üncü kattaki evinin penceresinden atlayınca yaralanen 21 yaşındaki A.A., hızlı hareket etmeyip yaralanmasına neden oldukları gerekçesiyle avukatı aracılığıyla itfaiye ekipleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Geçen ocak ayında Mithatpaşa Caddesi 326 Sokak 14 numarada meydana gelen olayda, A.A. adlı genç kız, erkek arkadaşıyla yaşadığı tartışmanın ardından bunalıma girip 4'üncü kattaki evinin penceresinden atlamıştı. Kameralarca atlayışı saniye saniye kaydedilen ve halen yatağa bağlı olarak tedavisi tedavisi devam, bir daha yürüyememe tehlikesi bulunan A.A.'nın avukatı Tolga Turgut, itfaye görevlileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Avukat Tolga Turgut, verdiği şikayet dilekçesinde, psikolojik sorun yaşadığı sırada pencereye çıkan müvekkilinin atlama olasılığını göz önünde bulundurmayan itfaye görevlilerinin, hızlı hareket etmediklerini ileri sürdü. İtfaiye görevlilerinin görevi ihmal suçundan yargılanmasını isteyen Turgut, olayın ardından yayınlanan görüntüleri de delil olarak savcılığa sundu. Tolga Turgut, dilekçeyi değerlendirecek olan savcının, valilikten izin verilmesi durumunda dava açabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire başkanı Fuat Barandır ise ihmal iddialarının yerinde olmadığını, görüntülerin itfaiye erlerinin verdiği mücadeleyi en iyi şekilde gösterdiğini dile getirdi.

DHA