Spor IOC, 2016 Yaz Olimpiyatları'na "el atacak"

IOC, 2016 Yaz Olimpiyatları'na "el atacak"

Paylaş
IOC, 2016 Yaz Olimpiyatları'na "el atacak"

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 2016'da Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek Yaz Olimpiyatları hazırlıklarını eleştirdi

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkan Yardımcısı John Coates, 2016’da Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek Yaz Olimpiyatları hazırlıklarının "çok kötü gittiğini" bildirdi. Olimpiyat hazırlıklarını kontrol etmek amacıyla Rio de Janeiro’ya 6 kez gittiğini ve 4 alanda yapılması planlanan oyunların bazı yerlerinde inşaatın hala başlamadığını belirten Coates, "Altyapı çalışmaları ağır aksak ilerliyor. Bunun yanında kentin çözmesi gereken sosyal sorunlar da var. Bugüne kadar gördüğüm en kötü hazırlık çalışmasıydı" dedi.

IOC’nin bugüne kadar düzenlenen olimpiyat hazırlıklarına hiç karışmadığını hatırlatan Coates, Brezilya’daki durumun ise çok farklı olduğunu vurgulayarak, "IOC, bundan sonraki çalışmalara el atacak. Bu komitemiz adına eşi görülmemiş bir durum ama alternatif başka bir seçenek yok, Rio’ya gideceğiz" diye konuştu. Coates, Atina-2004’ün hazırlık aşamasında da benzer sorunlar yaşanmasına rağmen Rio de Janerio’daki durumun çok daha kötü olduğunu vurguladı.

Ülkede FIFA ve olimpiyatlar gibi organizasyonlarının evsahipliğine çok yüksek miktarda harcama yapılması iddiasıyla başlayan protestoların aylardır devam etmesinin, kendini endişelendirdiğini belirten Coates, "Protestolar dışında ulaşım ve diğer konularda Brezilyalı yetkililerle görüşmemize rağmen tatmin edici cevaplar alamıyoruz" ifadesini kullandı. Eleştirilere cevap veren Rio Olimpiyat Komitesi ise çalışmalara daha fazla odaklanacaklarını ve 2016’da başarılı bir organizasyon yapacaklarını kaydetti.

AA

Haberin Devamı