Bilim - Teknoloji iOS 11’in güvenlik açığı kimi etkiliyor?
Paylaş
iOS 11’in güvenlik açığı kimi etkiliyor?

iOS 11 ‘i telefonumuza yüklemeden önce bu sürümün bilmemiz gereken hatalarının başında bakın ne geliyor

Bildiğimiz gibi Apple, mobil işletim sistemi iOS’un yeni sürümleri üzerinde çalışmaya devam ediyor. Bu işletim sisteminin en güncel hali olan iOS 11 geçtiğimiz haftalarda yayınlanmıştı. Yeni sürümle birlikte iPhone’lara kapama işlemi için alternatif üretilmesi, görsellerde artırılmış gerçeklik gibi özellikler gelirken, bir yandan bazı hatalar olduğuna yönelik şikayetler de birbiri ardına gelmeye devam etti.

Yeni sürümün tabiri caizse yamaları olan iOS11.0.1, 11.0.2 ve 11.0.3 artarda yayınlandı. Home tuşunun gecikmesi, Bluetooth ve Wifi özelliklerinin kısa yoldan tam olarak kapatılamaması, önceki sürümden iki kat daha fazla pil tüketimine sebebiyet vermesi, kontrol merkezinde sorunlar oluşması gibi hatalarına bir tanesi daha eklendi.

Birkaç kolay adımla herkes, 11.0.3 veya beta 11.1 sürümünü çalıştıran ve herkese açık olan cihazlardaki fotoğraflara erişebiliyor. Bunun için iPhone’daki telefon numarasını bilmeniz, aramanız ve kilitli ekran üzerinden birkaç adımı tekrarlamanız gerekiyor. Tespit edilen bu güvenlik açığı, yeni sürümü çalıştıran tüm Apple cihazlarını etkiliyor.

Buna önlem alabilmek adına Apple muhtemelen kısa süre sonra tekrar bir güncelleme yayınlayacaktır. Bu açık herhangi biri tarafından kazara bulunacak gibi görünmese de, birilerinin telefonumuzdaki özel fotoğraflara erişebileceğini bilmek yine de sinir bozucu.