Bilim - Teknoloji iOS 8 davasına ret talebi!
Paylaş
iOS 8 davasına ret talebi!

Apple, iOS 8 hakkında açılan davanın reddedilmesi için resmi olarak harekete geçti!

Apple, boş depolama alanı konusunda müşterilerini yanılttığına dair geçtiğimiz aylarda açılan bir davanın, federal mahkeme tarafından reddedilmesini istedi.

Reddetme teklifini Çarşamba günü San Jose, Kaliforniya'daki yerel mahkemeye ileten Apple, davacıların delillerini destekleyemediğini ileri sürdü. Apple, davanın zarar ile reddedilmesini istiyor - firmanın amacı davacıların Apple'ı aynı iddialarla tekrar mahkemeye vermesinin önüne geçmek.

Aralık ayında Paul Orshan ve Christopher Endara tarafında Apple'a karşı açılan bir davada firmanın iPhone ve iPad'lerdeki depolama alanının ne kadarını işletim sisteminin kapladığı konusunda tüketicileri yanılttı ileri sürülmüştü. İkiliye göre örneğin 16GB'lık iPhone, sadece 13GB boş alanla geliyordu. Orshan ve Endara, 16GB'lık boş alan beklentisinde olmasalar da iOS 8'in beklenenden daha çok yer kapladığını söylüyorlar.

Apple ise davacıların işletim sisteminin neden daha küçük olması beklentilerine girdiği konusunda hiçbir şey söylemediklerini ileri sürüyor. Apple, davacıların "Apple, depolama alanını kullanıcılarını iCloud'a yönlendirmek için küçültüyor" iddialarına ise her iPhone ve iPad sahibinin ücretsiz 5GB alana sahip olduğu cevabını verdi.

Apple'ın davanın reddi talebi konusundaki kararı hakim Edward Davila verecek.

Haberin Devamı

Resimlerle: Çok bilinmeyen 9 ilginç Apple gerçeği!

Kaynak: CHIP Online