Bilim - Teknoloji iOS'u vuran yeni zararlı!
Paylaş
iOS'u vuran yeni zararlı!

iPhone'lara bulaşabilen bir zararlı, iOS 8 ve iOS 7'de çalışıyor; bakın neler yapabiliyor...

Güvenlik firması Trend Micro, iPhone kullanan gazetecileri ve askerleri hedef olan bir zararlı tespit ettiler. Zararlı, telefondan veri toplama konusunda hiç çekingen davranmasa da, onu çalıştırmak için sizin devreye girmeniz gerekiyor.

XAgent adındaki zararlı, olta saldırısı yöntemiyle yayılıyor. Uygulama telefona yüklendiğinde metin mesajlarını, kişi listelerini, fotoğrafları, konum verilerini, yüklü uygulamaların bir listesini, çalışan tüm işlemlerin listesini ve cihazın Wi-Fi durumunu topluyor, ardından toplanan bu bilgileri paketleyip hacker'ların kontrolünde olan bir sunucuya gönderiyor.

XAgent'in yapabildikleri burada bitmiyor, uygulama mikrofonu kullanarak ortamda duyabildiği tüm sesleri kaydedebiliyor. iOS 8 ve iOS 7'de çalışsa da, zararlı asıl tehlikeli yüzünü iOS 7'de gösteriyor, çünkü iOS 7'de simgesini gizleyebiliyor. iOS 8'de kendini gizleyemeyen uygulama, otomatik olarak da çalışmıyor. Yani zararlıdan etkilenmek için telefon her başladığında onu çalıştırmanız gerekiyor. Bu yüzden zararlının geçen sene, iOS 8 çıkmadan önce geliştirildiği düşünülüyor.

Yine de iOS kullanıcılarının yaklaşık çeyreğinin iOS 7 kullanıyor olması nedeniyle zararlıyı küçü >CHIP Online

Haberin Devamı