Bilim - Teknoloji iPad Air de sınıfta kaldı!
Paylaş
iPad Air de sınıfta kaldı!

Yeni MacBook Pro ve Microsoft'un Surface Pro 2'sinden sonra, iPad Air de bu listede dibi gördü!

Apple'ın yeni bir ürünü söz konusu olduğu zaman, başta hayranları olmak üzere, büyük miktardaki insan ona ilk ulaşmak için uzun kuyruklara girer, sabaha kadar beklerler. Nitekim uzun süredir beklenen yeni iPad Air, hesaplandığı gibi uzun kuyruklara ve mağazalarda tükenen ürünler yüzünden ortada kalan insan görüntülerine sahne olmadı.

Haberin Devamı

Belki beklenen ilgiyi görmedi ama bu durum, iPad Air'i, tün cihazların içini açan iFixit'in elinden kurtaramadı... Yeni iPad Air hakkında bildiklerimiz genel geçer; hafif, hızlı ve çok güzel gözüküyor olması. Fakat içerisinde bulunan katmanlara bakıldığında gereksiz miktardaki yapıştırıcı, iFixit'e göre biraz can sıkıyor. Ürünün ana paneli, tek bir parça olarak kalan kısma yapıştırıldığı için herhangi bir tamir anında gelecek zorlama ile tamamen kırılabilir. O yüzden ürünü alanların kendi başlarına hareket etmemeleri doğru olacaktır. Cihazın üzerinde, iPad'in 43 WHr'lik üç hücreli canavarına nazaran, 3.73 V, 32.9 WHr'lik çift hücreli pil bulunmakta ki bu pil tablete ziyadesiyle yetiyor. Ne yazık ki bir diğer yapıştırma sorunu da burada devreye giriyor. Piller direkt olarak haznelerine yapıştırılmış ve son kullanıcının ona müdahale etmesinin imkanı yok.

Haberin Devamı

Ürüne genel olarak baktığımızdaysa, yapı olarak fazlasıyla iPhone 5S tarzını görüyoruz. Tabii ki farklılıklar yok değil ama prensip aynı. Kısacası ürünün en büyük sorunu, bozulduğu zaman tamiri olacak. Yine de, daha önce açıklanan, Surface Pro 2 ve yeni MacBook Pro'nun aldığı 1 puana göre daha başarılı sayılabilir: iFixit, iPad Air'e, tamir edilebilirlik konusunda 2 puan vermiş durumda...

Resimlerle: iPhone ve iPad için en gereksiz 13 aksesuar!

Kaynak: CHIP Online