Yaşam iPad hackerların hedef tahtasında

iPad hackerların hedef tahtasında

Paylaş
iPad hackerların hedef tahtasında

Bilişim güvenliği şirketi BitDefender, iPad kullanıcılarını uyardı

Bilişim güvenliği şirketi BitDefender, iPad kullanıcılarını uyararak, Apple şirketinin bu son sansasyonel ürününün hackerların hedefinde olduğunu bildirdi.

Merkezi Romanya’da bulunan internet güvenliği şirketi, bu çoklumedya tablet kullanıcılarının kişisel bilgilerine ulaşmak isteyen bilgisayar korsanlarının, geçen ay başında ABD’de piyasaya çıkan iPad için bir güncelleme yazılımı indirmeleri önerisinde bulunan elektronik postalar gönderdiklerini belirtti.

'SON SÜRÜM iTUNES' TUZAĞI

Güvenlik şirketinin uyarısına göre, elektronik posta tıklandığında, kullanıcıyı Apple’ın online mağazası iTunes’un son sürümü olduğu söylenen sahte bir internet sitesine yönlendiriyor. Kullanıcının iPad’ine hackerların girmesine olanak sağlayan bir virüs yerleştiren sahte internet sitesi cihazı dışarıdan kontrole açık hale getiriyor.

BitDefender web sitesindeki uyarıda, 3 Nisan’daki lansmanından bu yana 600 binden fazla satılmasının, iPad’in niçin virüs üreticileri için cazip olduğunu açıkladığına işaret edildi.

Hackerlar, sık sık yeni çıkan veya başarılı satış yapan ürünlerden faydalanmak ve virüs yerleştirmek için uğraş veriyorlar. Bilgisayar fonksiyonları ve bir çoklumedya okuyucusuna sahip dokunmatik ekranlı tablet iPad, ABD’de ilk çıktığı hafta 500 bin adet satmıştı. Sansasyonel ürünün 3G bağlantılı ikinci neslinin lansmanının gelecek günlerde ABD’de yapılması ve uluslararası piyasaya da Mayıs sonunda sunulması bekleniyor.

AA

Haberin Devamı