Yaşam iPad'in rakipleri artıyor

iPad'in rakipleri artıyor

Paylaş
iPad'in rakipleri artıyor

Apple'ın ardından birbiri ardına tablet bilgisayarlarını dünyaya duyuran şirketler, en iyi ve gelişmiş özellikleriyle kullanıcıların karşısına çıkmaya çalışıyor

San Francisco'da gerçekleşen BlackBerry Geliştiriciler Konferansı DEVCON 2010'da PlayBook tablet bilgisayarını tanıtan RIM, bu ürünüyle iPhone'dan sonra iPad'in de rakibi oldu.

PlayBook'un özellikleri 7 inç'lik bir ekranı bulunan PlayBook, 1024x600 piksek ekran çözünürlüğündeki bir dokunmatik ekrana sahip.

1 GHz işlemcisinin yanında 1 GB'lık hafızası (RAM) bulunan PlayBook, ayrıca multitask yani çoklu görev desteğiyle dikkat çekiyor.

3G YA DA 4G DESTEĞİ YOK

iPad'in aksine 3G veya 4G desteği bulunmayan PlayBook, sadece kablosuz olarak internete bağlanabiliyor. 130mmx193mmx10mm ölçülerinde ve yaklaşık 400 gram ağırlığında olan PlayBook'un üzerinde HDMI yuvası ve Bluetooth desteği de bulunuyor.

BlackBerry Tablet OS işletim sistemi altında çalışacak olan PlayBook'un önce ABD'de 2011 yılının ortalarında satışa sunulması planlanıyor. Ürünün fiyatıyla ilgili ise henüz bir açıklama yapılmış değil.

Haberin Devamı