Spor İpek Şenoğlu: "Spor kadına özgüven veren bir aşk, bir sevdadır"

İpek Şenoğlu: "Spor kadına özgüven veren bir aşk, bir sevdadır"

Paylaş
İpek Şenoğlu: "Spor kadına özgüven veren bir aşk, bir sevdadır"

Avrupa şampiyonu bilardocu Eylül Kibaroğlu, "Salona girerken dikkat etmeliyiz, eve dönerken dikkat etmeliyiz. Hep dikkat, hep dikkat. Çünkü kadınsın. İşimiz hep zor oldu" diye konuştu.

Kibaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her türlü şiddetin karşısında olduğunun ifade ederek, "Sokaklarda örf ve adetlerimize uygun, özgür, korkusuz dolaşmanın her kadının, her kızın, her bireyin hakkı olduğuna inanıyorum ve kadına şiddeti kınıyorum" dedi.

Türkiye’de gönül verdiği sporu bir kadın olarak tüm zorluklarına rağmen yapmaya çalıştığını dile getiren Kibaroğlu, "15 yıllık sporculuk hayatımda, birçok desteğin yanı sıra birçok köstekle de karşılaştım. Bunlarla savaşarak başarılar kazanmaya çalışan bir sporcuyum. Erkeklerin üstün görüldüğü, kahvehane olarak nitelendirilen bilardo salonlarından çıkan bir Avrupa şampiyonuyum" ifadelerini kullandı.

Şampiyon bilardocu, son zamanlarda "kadına şiddetin" artığını ve eskisi gibi gizlenemediği için de görünür olduğunu söyledi. Neredeyse "tecavüzün, kadına şiddetin olmadığı" ana haber programı izleyemez duruma gelindiğini vurgulayan Kibaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Her haber sonrasında şiddet ve işkence gören, tecavüz edilen, öldürülen kadının o anlarda ne kadar acı çektiğini düşünmekten kendimi alamıyorum. Kendini kaybetmiş insanların kimseye, hiçbir anne babaya bunları yaşatma hakkı yoktur. Sokaklarda örf ve adetlerimize uygunca özgür şekilde, korkusuz dolaşmanın her kadının, her kızın, her bireyin hakkı olduğuna inanıyorum. Bir spor salonuna girerken dikkat etmeliyiz. Salondan eve dönerken dikkat etmeliyiz. Hep dikkat, hep dikkat. Çünkü kadınsın. İşimiz hep zor oldu."

"Daha fazla spor yapma imkanı"

Eski milli tenisçi İpek Şenoğlu, kadınlara daha fazla spor yapma imkanı sağlanması gerektiğini söyledi.

İpek Şenoğlu, AA muhabirine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili yaptığı açıklamada, ilkokul seviyesinde yapılan bir araştırmada en az kadın sporcu olma hayali olan kızların Türkiye’de çıktığını belirterek, "Türkiye’de insanların yaşam kaygısı var. Ancak doğru eğitim ve doğru rol modellerle projeler üretilerek, parasız da sokaklarda doğru sporların yapılabilmesinin yolları var" dedi.

ABD’de insanların koşarken nasıl koşması, hangi ayakkabıyla giymesi gerektiğini bildiğini vurgulayan Şenoğlu, şunları kaydetti:
"Biz de bu bilinci yarattığımız zaman hem Türk insanı hem Türk kızları daha özgüvenle büyüyecektir. Çünkü spor kadına özgüven veren bir aşk, bir sevdadır. Sporcu olduğunuz zaman duygularınızı yaptığınız sporda ifade edebiliyorsunuz. Kadınlara daha fazla spor imkanı sağlanması lazım. Bunun için de ilköğretim seviyesinde rol modellerle proje üreterek, kız çocuklarının hayallerini spor üzerine kurmalarını sağlamak gerekiyor."

AA

Haberin Devamı