Yazgülü Aldoğan İpek Yolu gelinleri rüya gibiydi
HABERİ PAYLAŞ

İpek Yolu gelinleri rüya gibiydi

İpek Yolu temalı Gelinlik Tasarım Yarışması’nın ilk üçü İzmir’den çıkınca diğer yarışmacılar buruldu. Ama doğruya doğru: ben üçünü de çok beğendim ve önceden seçtim! Yani hiçbir kayırma olduğunu sanmam. Zaten Atıl Kutoğlu, Uğurkan Erez, Ertan Kayıtken ve Zeynep Acar gibi tasarımcıların, değerli akademisyenlerin olduğu bir jürinin tarafsız olmak dışında bir şansı yok!

[[HAFTAYA]]

Elif Özkan’ın ikinci, Neslihan Biri’nin üçüncü olduğu yarışmada 15 finalist yarıştı. Zaten yarışmaya katılan 240 kişi arasınan ilk 15’e girmek de kazanmış olmak değil mi? Yarışma birincisi iki yıl sonraki fuarda defile yapıyor. Bu yılki defileyi geçen yılın birincisi Firdevs Tülin Gülhan bu akşam yapacak. Bu yıl evlenecek olanlara şunu söyleyebilirim: ipek, inci ve kurdelelerle süslü gelinlikler moda. Duvak yerine uçuşan pelerinler gelinlere Sindrella havası veriyor!

Haberin Devamı

İzmir fuarlarla büyüyor

İzmir’i gelinliğin başkenti yapan İF Wedding 2015 gelinlik ve abiye giyim fuarının açılışını Atıl Kutoğlu’nun defilesiyle yaptık. İzmirli kadınların şıklık yarışı içinde geçen defile Atıl’ı da şaşırttı. Ben ise ertesi gün fuarı gezerken şaştım kaldım: 23 bin m2’lik alanda 17’si yabancı 174 katılımcı firma rüya gibi kıyafetler sergiliyor. Ülke ve dünyanın bu kapkara gündeminde bembeyaz gelinlikler, taşlı, pullu rengarenk kıyafetlerin sergilendiği firma standları insanın gözünü gönlünü açıyor. Hepsi birbirinden güzel eminim çoğu Ukraynalı sarışın güzel kızlar modellik yapıyor.

Kendi modellerini getiren firmalar kıyafetleri deneyip alıyor. Firmalar yılda 3-5 bin gelinlik sattıklarını söylüyor. Toptan fiyatlar sudan ucuz! Bin 500 TL’ye harika gelinlikler almak mümkün. Perakendeye girince 2-3 misli fiyata satılıyor tabii. Yine de Madam Burcu’da Şubat ayı boyunca bu fiyata perakende gelinlik alabilirsiniz, kampanya var! İhracat fiyatları 335- 700 Euro arası değişiyor. Tabii ki daha pahalı olanlar var. İzmir Belediyesi ve İZFAŞ gelinlik fuarına büyük önem veriyor. Ama Başkan Kocaoğlu, İzmir’in 2014’de en hızlı büyüyen ikinci dünya kenti olduğunu haklı bir gururla anlatıyor! Fuara bu kadar önem verme nedeni de İzmir’in büyümesine katkı sağlamak!

Haberin Devamı

Altı yıl uğraştı, sonunda birinci oldu!

Taner Tabaklı, 6 yıldır yapılan yarışmaya her yıl katılmış, yılmamış, sebat etmiş ve bu yıl tasarımını yaptığı rüya gibi gelinlikle yıllardır peşinden koştuğu birinciliği yakaladı! On yıldır sektörde çalışan Taner Tabaklı, 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu. Bitirme tezi gelin ayakkabıları üzerine. Sosyal medyada kendi adıyla açtığı hesaplarında kişiye özel gelin ayakkabısı tasarlıyor. Gelinliği benim de birincimdi ve sonuçlar açıklanmadan önce yazmıştım! Başarı şansla değil, çabayla, çalışmayla geliyor!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder