Yaşam iPhone 4S'in Türkiye fiyatı belli oldu

iPhone 4S'in Türkiye fiyatı belli oldu

Paylaş
iPhone 4S'in Türkiye fiyatı belli oldu

Türkiye'ye gelişi merakla beklenen iPhone 4S'te piyasaya çıkış tarihi 16 Aralık. 64 GB'lık en pahalı iPhone 4S fiyatı 2.700 TL'yi buluyor

Apple’ın cep telefonu piyasasındaki son ürünü iPhone 4S’i, Türkiye’de üç cep telefonu operatörü eşzamanlı olarak haftaya (16 Aralık) satışa çıkarıyor. Türkiye adına verilen bu tarih cihazın ABD’de satışa çıkmasından iki ay sonrasına denk geliyor.

Milliyet'in haberine göre tarihin açıklanmasının ardından şimdi en çok merak edilen konu son model iPhone’ların fiyatı. Turkcell, Vodafone ve Avea’nın birbirine çok yakın fiyatlar ve internet paketleriyle satışa çıkaracağı iPhone 4S’in en ucuz modeli (16 GB) kotratsız olarak 825 euro (2.020 TL) fiyatla satılacak, en pahalı iPhone 4S’in (64 GB) fiyatı 1.100 euro (2.700) seviyesini bulacak. Üst düzey operatör yekililerinden alınan bilgiler 32 GB’lık iPhone 4S fiyatının ise 960 euro’ya (2.350 TL) karşılık geleceğine işaret ediyor.

VERGİ YÜKSEK EURO'DA

Haberin Devamı

Cep operatörlerinin başlangıçta internet paketleriyle kontratlı satış tarafına yüklenmesi bekleniyor. Buna karşılık yaşanacak kıyasıya rekabetin etkisiyle kontratsız modellerin de az hacimli olsa da piyasada olacağı belirtiliyor. ABD’de 16 GB’lık iPhone fiyatının 700 dolara geldiği düşünüldüğünde 2.020 TL seviyeleri oldukça yüksek duruyor. Türkiye’de alınan vergilerin yüksekliği ve Avrupa bölgesi olunmasından dolayı dolara göre daha değerli para birimi euro’nun kullanılması fiyatları yukarı çeken önemli etkenlerin başında geliyor.

SİRİ BİZİMLE KONUŞACAK MI?

İlk iPhone modelini Türkiye’de Vodafone satmaya başladı. Ardından Turkcell devreye girdi. iPhone 4 serisiyle birlikte oyuna Avea da katıldı. iPhone 4S ise üç operatörün aynı anda raflara çıkaracağı ilk iPhone modeli olacak.

Apple’ın yeni model ürünü iPhone 4S’in tasarım olarak benzeri olan iPhone 4S, hızlı işlemcisi, daha güçlü dijital kamerası ve başta Siri (kullanıcıyı konuşarak yönlediren dijital asistan) olmak üzere yeni nesil uygulamalarıyla öne çıkıyor. Siri şu anda Türkçe dil desteğiyle gelmiyor. İngilizce dille Siri’yi kullanmak ve cihazla bilgi alışverişi yapmak mümkün olacak.

4S KULLANANLAR 'HAYLİ MEMNUN'

Haberin Devamı

ABD’de teknoloji ürünlerinin kullanımı üzerine araştırmaların altına imza atan ChangeWave şirketinin analistleri önceki gün iPhone 4S kullanıcı memnuniyet raporunun sonuçlarını açıkladı. Buna göre ABD’de iPhone 4S kullananların yüzde 77’si üründen oldukça memnun olduklarını söylüyor. Yüzde 19’luk kullanıcı kitlesi ‘memnun’ olurken, cihazdan şkayetçi olanlar yüzde 4’e karşılık geliyor.

Öte yandan ABD’de operatörlerden gelen ve yüzde 1’lere kadar gerileyen çağrı kesilme seviyesinin de iPhone’larda 4S’le birlikte şebeke tarafında sorunlarının çözüldüğü anlamını taşıdığı ifade ediliyor.

ARAMA LİGİ ÜNLÜ KAYNIYOR

Online arama pazarının Google’dan sonraki iki iddialı oyuncusu Yahoo ile Bing (Microsoft) 2011 yılının son ayına girildiğinde art arda “en çok aranan” istatistiklerini duyurdu. Yahoo’nun listesinde Apple’ın iPhone modeli birinci olurken, cihazı Casey Anthony, Kim Kardashian, Katy Perry, Jennifer Lopez takip etti.

Bing platformunun arama liginde ise sıralamanın başında genç pop yıldızı Justin Bieber yer aldı. Kim Kardashian’ın ikinci olduğu listede diğer isimler Jennifer Aniston, Lindsay Lohan ve Jennifer Lopez olarak sıralandı.

ÇİFT SİM KARLI FM KAYIT YAPIYOR

Cep telefonu üreticisi Nokia çift SIM kartlı müzik telefonu X2-02 modelini tanıttı. Uygun fiyatlı kategoride yer alan ve gençlere hitap eden ürün, FM radyo, MP3 çalar, müziğe hızlı ulaşım tuşları, dahili hoparlörle birlikte geliyor. Cihazın hafızası SD kart ile 32 GB seviyesine kadar artırılabiliyor.
Yeni model telefon “Play via Radio” özelliğiyle kullanıcının radyodan beğendiği şarkıyı kaydetmesine ve buları farklı platformlara taşımasına imkan sağlıyor. Nokia X2-02, Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlara hızlı erişim tuşuyla internet tarafında da kolaylık hedefliyor. 2.2 inch ekranlı ürün, 93 gram ağırlığında ve 2 Megapiksel kameraya sahip.

YOUTUBE YÜZÜNÜ YENİLDİ

Haberin Devamı

Sosyal paylaşım tabanlı online video kategorisinin lideri YouTube, Google operasyonu sonrası uzun süre terketmediğ tasarımını ve sitenin dinamiğini geçen hafta baştan aşağı yenileyerek kullancının karşısına çıktı. YouTube’u bundan 5 yıl önce yaklaşık 1.8 milyar dolara Google satın almıştı.

Bu arayüzde, sol taraftan aşağı doğru yeni kanal yapısının indiği görülüyor. YouTube böylece dev bir TV kanalı olarak kendisini konumluyor ve gerek geleneksel gerekse online TV ağlarının platformuna daha da fazla çekmeyi hedeflediğin altını çiziyor.

Şirketin 100 milyon dolarlık bir bütçe ile yapım şirketleriyle ortak dizi ve yapımlar çekmeyi planladığını hatırlatalım. Sitenin açacağı bu yeni kanalların yanı sıra kullanıcı kişsel kanalını açarak buaradan kendi video’larını da içine alan bir portföyle yayın yapabilecek. Tabii markalar, şirketler de... Site kolay kullanım için de birçok yeni fonksiyonu arayüze eklemiş durumda.

Haberin Devamı

Gazeteport

Haberin Devamı