Bilim - Teknoloji iPhone 5 ve iPad 3'e Sony desteği
Paylaş
iPhone 5 ve iPad 3'e Sony desteği

iPhone 5 ve iPad 3 iddialarının şimdiden iyice gün yüzüne çıktığı şu günlerde Sony cephesinden son derece önemli bir açıklama geldi. Apple hangi ürün için Sony'nin kapısını çaldı?

iPhone 5 ve iPad 3'ün gelişine daha uzunca bir süre varmış gibi görünse de ortaya çıkan bilgiler, Apple'ın çalışmalarını sıklaştırdığını işaret ediyor. Bu yönde gelen önemli sinyaller var. Ancak bunların en çarpıcı olan Sony cephesinden geldi.

Haberin Devamı

Sony CEO'su Sir Howard Stringer'ın yaptığı açıklamalara göre Apple, Sony ile anlaştı. Anlaşmanın gerekçesi ise Apple'ın mobil cihazlarında kullandığı dijital kameralar. Uzunca bir süredir bu yöndeki ihtiyacını OmniVision firmasından karşılayan Apple, açıklamalar doğruysa bundan böyle bu parçaları Sony'den tedarik edecek.

Bu gelişme ile birlikte Apple'ın mobil cihazlarındaki fotoğraf ve video performansının da paralel bir şekilde gelişme göstereceğini söyleyebiliriz. Apple, Sony Examor R sensore sahip kameraları Sony'den alacak. Bu teknoloji SonyEricsson Xperia ARC'ta da kullanılmıştı.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.