Bilim - Teknoloji iPhone 5'te çift çekirdekli işlemci olacak
Paylaş
iPhone 5'te çift çekirdekli işlemci olacak

iPhone 5'in detaylarına dair söylentilerin hız kazandığı şu günlerde iOS 4.3 güncellemesi, iPhone 5'in detaylarını ortaya koymak adına önemli ve somut bir kaynak. İşte buradan çıkan çarpıcı bir haber!

Her yeni iOS sürümünde olduğu gibi iOS 4.3 güncellemesi de Apple'ın gelecek planlarına dair önemli tüyoları üzerinde taşıyor. Güncellemenin ardından iOS 4.3'ü inceleyen geliştiriciler, çarpıcı sonuçlara ulaşmış görünüyor. iOS 4.3 paketinin içersinde N94AP kod adlı bir kernel bulunmakta. Bu kodun daha önce iPhone 5 için kullanılmış olduğu ortaya çıkmıştı. ,

Haberin Devamı

Çalışmalarını bu alan üzerinde yoğunlaştıran geliştiriciler, iPhone 5'in iPad 2 ile donanımsal anlamda önemli benzerlikler taşıdığı bulgusunu ortaya çıkardı. iOS geliştiricilerinden Filippo Bigarella'nın iddiasına göre iPhone 5'in çift çekirdekli bir A5 işlemcisi bulunacak.

Bu durum iPhone 5'i daha hızlı ve güçlü yapmanın yanı sıra, pil performansı ile de çok daha başarılı bir konuma taşımış olacak. Konuya dair en kesin görünen veriler bu şekilde olsa da iPhone 5'e dair söylentilere her geçen gün bir yenisi daha eklenmeye devam ediyor.

Bunların içinden en merak edileni ise yeni iPhone'un daha büyük bir ekran boyutuna sahip olup olmayacağı. Tüm bunların cevabını ancak Haziran ayı olarak ön görülen tarihte alabileceğiz.

Haberin Devamı

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.