Bilim - Teknoloji iPhone 6'da o mu olacak?
Paylaş
iPhone 6'da o mu olacak?

iPhone 6 ve gelecekte üretilecek pek çok Apple cihazında bu yeniliği görürseniz şaşırmayın!

Apple'ın elektronik ürünler ve fazlası için safir birimler sağlayan GT Advanced Technologies ile birkaç senelik bir sözleşme imzaladığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Apple ürünlerinde sıkça rastlanan safir, son olarak Apple'ın iPhone 5S'indeki Touch ID parmak izi okuma sensöründe kullanılmıştı. Bunun yanında iPhone 5, safir kristal lens kullanan ilk telefondu. Yeni iddialar ise Apple'ın bu sağlam maddeyi gelecekteki dokunmatik ekranlarında da kullanacağı yönünde.

Anlaşma kapsamında GT, safir üretmek üzere gerek duyduğu ekipmanlara Apple'ın Arizona'daki yeni tesislerinde sahip olacak ve bunları işletebilecek. GT Advanced Technologies, yeni nesil safir maddelerini yüksek miktarlarda, ucuz fiyata sağlayabilecek kapasiteye sahip. Bu ise Apple'ın bolca safiri uygun fiyata elde edip onlu toplu üretimde kullanabileceği anlamına geliyor. Böylece dokunmatik ekranlar da, daha önce hiç olmadıkları kadar sağlam olabilecek...

Haberin Devamı

Apple'ın safir dokunmatik ekranlara ilk olarak iPhone 6'da mı yoksa çok konuşulan iWatch'ta mı yer vereceğini zaman gösterecek.

Resimlerle: Apple'ın kayıplara karışan 9 ürünü

Kaynak: CHIP Online