Bilim - Teknoloji iPhone 6S böyle olur mu?
Paylaş
iPhone 6S böyle olur mu?

Apple, iPhone 6'da olmayan bir seçeneği iPhone 6S için hayata geçiriyor olabilir!

Apple'ın yeni tanıttığı MacBook'larında da kullandığı Force Touch teknolojisi, parmağınızı trackpad'in üzerine ne kadar bastırdığınızı anlayarak, buna göre farklı işlevleri etkinleştirebiliyor.

Force Touch'un iPhone'da gelebileceğini, bir sonraki iPhone 6S'i bir bakıma "basmatik" yapabileceğini daha önce söylemiştik. Böyle bir işlevin iPhone 6S'te tam olarak nasıl işleyeceği, şimdilik tahminlerimizle sınırlı. Örneğin aramak istediğimiz kişinin üzerine sert basarak aramayı gerçekleştirebilir, hafif dokunarak kişi detaylarına ulaşabiliriz. Tahminlerimiz yanlış olabilir, ancak Apple'ın Force Touch'u gerçeğe dönüştürmesi, onu diğer telefonlardan farklı kılacak bir özelliğe sahip yapabilir.

Pembe iPhone 6S rüyası, gerçek olabilir

WSJ'ye göre bu özellik, bir sonraki iPhone'da gerçek olacak ancak her şey bununla bitmiyor. Force Touch dedikodusunun yanında gelen ikinci bir dedikoduya göre Apple, yeni telefonunda standart renk seçeneklerinin yanında pembe renk seçeneği de sunacak. Plastik gövdeli iPhone üretmekten vazgeçen Apple'ın soğuk, metalik renklerden sıkılanlara yönelik böyle bir alternatif sunması, mantıksız görünmüyor.

Pembe iPhone elbette bir ilk değil; iPhone 5C'nin pembe sürümü mevcuttu. Ancak amiral gemisi niteliğindeki telefonun pembe olması, bayanların da ilgisiyle Apple'ın satışlarını ve kârını olumlu etkileyebilir.

Haberin Devamı

Resimlerle: Çok bilinmeyen 9 ilginç Apple gerçeği!

Kaynak: CHIP Online