Bilim - Teknoloji iPhone 6S sürpriz mi yapacak?
Paylaş
iPhone 6S sürpriz mi yapacak?

İddialara göre Apple, iPhone 6S için Sony'nin Xperia Z serisinde uyguladığı politikaya dönebilir!

Her ne kadar genel Apple politikasına aykırı gibi görünse de, yeni söylentilere göre Apple, bir sonraki iPhone'larını mümkün olduğunca çabuk piyasaya sürmek istiyor.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın satışları gayet başarılı olsa da Knowyourmobile'a göre Apple, yeni telefonunu piyasaya sürmekte hızlı davranıp, yakaladığı ivmeyi devam ettirmek istiyor. Kantar Worldpanel ComTech verileri, iPhone 6 ve 6 Plus'ın İngiltere'de yüzde 40 pazar payına ulaştığını söylemiş; Apple Insider'dan gelen raporlar ise iPhone'un bazı bölgelerde Android ile kafa kafaya yarıştığını göstermişti. Bize çok inandırıcı gelmese de, yeni iddialar doğruysa Apple'ın Sony'ninkine benzer bir strateji izlemesine şahit olabiliriz. Ancak Sony'nin piyasaya hızla telefon sunma işinden bir süre önce vazgeçtiğini hatırlatalım.

Apple CEO'su Tim Cook, bir süre önce yaptığı açıklamada mevcut iPhone kullanıcılarını yüksek oranda koruduklarını, iPhone 6'ya geçenlerin önemli bir bölümünün Android'den geldiğini söylemişti. Firma, böyle bir hamleyle rakipleri karşısında yakaladığı şansı devam ettirmek istiyor olabilir.

iPhone 6S'in 2015'in ilk yarısında, Apple Watch ile birlikte piyasaya sürülmesi, en azından bu iddialara göre ihtimal dahilinde. Başka bir deyişle Apple, 2015'te telefonları piyasaya sürdüğü tarihlerde değişiklik yapabilir.

Tekrar edelim, bu iddia bize çok inandırıcı gelmiyor. Ama "ateş olmayan yerden duman çıkmaz" sözünü unutmamakta da yarar var.

Haberin Devamı

Resimlerle: Instagram'da iPhone 5S harikaları!

Kaynak: CHIP Online