Yaşam iPhone alışverişi ucuza getiriyor

iPhone alışverişi ucuza getiriyor

Paylaş
iPhone alışverişi ucuza getiriyor

iPhone, alışveriş tutkunlarının imdadına koşuyor

Redlaser adlı yeni iPhone aplikasyonu, perakende mağazalarında satılan ürünlerin barkodlarını okuyarak fiyat karşılaştırması yapıyor. Ücretli aplikasyonu iPhone'larına yükleyen kullanıcılar, herhangi bir ürünün barkodunun fotoğrafını çekerek tek tuşa basıyor.

Redlaser hemen devreye giriyor ve internetten amazon.com gibi alışveriş sitelerini tarayarak ürünün fiyatını karşılaştırıyor. 2 saniyelik bu işlem sonucunda, ürünün tüm karşılaştırmalı fiyatları ekrana geliyor.

Financial Times gazetesi yeni aplikasyonu, 'Pazarlığı seven, ucuzu kovalayan, bilinçli tüketicilerin işini çok kolaylaştıracak. Ancak bu perakende mağazaları için de yeni bir kabus olacak' yorumunu yaptı...

EN UCUZ OLANI BULUYOR


Bir mağazada, ilginizi çeken bir ürün mü gördünüz? Bu bir kitap CD ya da pahalı bir çanta olabilir. iPhone ile hemen o ürünün barkodunun resmini çekin. Özel aplikasyonu ile iPhone, o barkodu inceleyip, birkaç saniyede büyük satış mağazalarının depolarını tarıyor.

Sonra size ürünün daha ucuzunu nerede bulacağınızı söylüyor. Uygulama şu an ABD ve Kanada için geçerli. Mesela 14.99 dolarlık bir kitabın aynısının, sokağın köşebaşında 9.99'a satıldığını öğrenmek mümkün.

Haberin Devamı