Bilim - Teknoloji iPhone ile gelen tehlike!
Paylaş
iPhone ile gelen tehlike!

iPhone'a sahip olmak sizi mutlu edebilir. Ama mutluluğun yanında gelen tehlikeyi de biliyor musunuz?

Daha önce de Apple ürünlerinin ve özellikle iPhone'un ABD'nin New York şehrindeki suç oranlarını arttırdığından bahsedilmişti. Bunun önüne geçmek isteyen yetkililer New York Polis Departmanı ile özel bir işbirliği içine girmiş ve önünü kesmek için birtakım çalışmalarda bulunacaklarından bahsetmişlerdi. Ancak bu çalışmaların hepsi boşa gitmiş gibi görünüyor. Zira York'ta işlenen suçlanın yüzde 14'ü "iPhone suçu" olarak kayıtlara geçmiş durumda.

Haberin Devamı

ABD'den son gelen haberlere göre, York'ta işlenen suçların önemli bir kısmına iPhone önayak oluyor. Elbette hırsızlık suçlarından bahsediyoruz. York Polis Departmanı'nın açıklamasına göre geçtiğimiz yıl şehirde tam 16.000 Apple ürünü ile ilgili hırsızlık suçu işlenmiş. Bu da New York'taki suç oranının yüzde 14'üne eşit. Tabi bu hırsızlık vakalarının bazılarının, beraberinde ciddi yaralanmaları da getirdiği biliniyor.

Bu yıl da durmaksızın süren hırsızlık olayları neticesinde cep telefonu hırsızlığının yüzde 45'leri gördüğünü söyleyen yetkililer, bu telefonların büyük bir çoğunluğunu yine iPhone'ların oluşturduğuna da dikkat çekiyorlar. Hırsızların iPhone'u tercih etmelerindeki en büyük neden, hem pahalı hem de değerini zor kaybeden cihazlar olmaları...

Haberin Devamı

Resimlerle: Hırsızları kandıran en yaratıcı icatlar!

Kaynak: CHIP Online