Bilim - Teknoloji iPhone SIM kilidi eziyeti bitti
Paylaş
iPhone SIM kilidi eziyeti bitti

Apple, yıllardır beklenen mutlu haberi müşterilerine duyurdu. Yurtdışından ucuza alınan iPhone'ları yurtiçinde kullanabilmek için kilidini açtırma derdi bitti

ABD'den iPhone almak ve kullanmak eskisi kadar zahmetli olmaktan çıkıyor. Artık kullanıcılar ABD'den aldıkları cihazlarını herhangi bir işleme tabi tutmadan istedikleri SIM kart ile kullanabilecekler. Böylece iPhone sahipleri akıllı telefonlarını istedikleri GSM operatörüyle kullanmak için "unlock" işlemi yaptırmaktan da kurtulmuş olacak.

Haberin Devamı

Akla ilk gelen sorulardan biri de halihazırda AT&T kilitli mobil cihazlarını "unlock" ile kullanan müşterilerin şimdi ne yapacağı. Söylentilere göre kullanıcılar ufak bir ücret karşılığı telefonlarını firma vasıtasıyla kilitsiz hale getirebilecek. Ancak kesin bir şey söylemek için henüz erken görünüyor. iPhone'lar için "unlock" devri bitmiş gibi görünüyor.

Peki ya fiyatlar?

Bildiğiniz gibi ülkemizde iPhone fiyatları Amerika ve Avrupa'ya göre oldukça yüksek. Yurtiçi operatörler ve distribütörler, Apple'ın bu hamlesine karşı fiyatlarında bir düzenleme yapmazlarsa işleri zor görünüyor. Apple'ın resmi sitesinde yer alan fiyatları aşağıda bulabilirsiniz. Tabi bu fiyatlara %8 civarında ABD kaynaklı verginin ekleneceğini de unutmayalım. iPhone 4 - Unlocked (GSM) - 16GB Black/White $649.00 iPhone 4 - Unlocked (GSM) - 32GB Black/White $749.00 Ayrıntılı bilgi için http://store.apple.com/us/product/MC603LL/A?mco=MjI4NTM2NTM adresine göz atabilirsiniz.

Haberin Devamı

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.