Bilim - Teknoloji iPhone X benzeri tasarımı ile dikkat çekiyor
Paylaş
iPhone X benzeri tasarımı ile dikkat çekiyor

Çinli akıllı telefon üreticilerin son yıllarda global pazardaki paylarını arttırdıkları inkar edilemez. Kuşkusuz bunda en önemli etken agresif fiyat politikasından vazgeçmemeleri.

Fakat fiyat unsuru kadar, trendleri anlık olarak takip etmeleri de Çinli üreticilerin pazar payının artmasında önemli bir neden. Basit bir örnek verecek olursak, 2017 ile popüler olan çerçevesiz ekranlı telefon modasına en çabuk ayak uyduranlar yine Çinli üreticiler oldu. Bunlara en son örnek ise Meizu’dan geldi.

Meizu’nun yeni amiral gemisi modeli Meizu 15 Plus, ince çerçeveli tasarım çizgisi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Meizu’nun cep telefonu sektöründeki 15. yılına özel olarak tasarlanan Meizu 15 Plus’a ait bazı görseller Weibo’da ortaya çıktı. Böylece telefonun tasarımı da netlik kazanmış oldu. Meizu 15 Plus, iPhone X ile Xiaomi Mi Mix 2 arasında bir tasarım çizgisine sahip. Telefonun ön tarafında sadece alt kısımda ince bir çerçevenin bırakıldığını görüyoruz. Bu kısımda da muhtemelen ön kamera konumlandırılabilir.

Cihazın arka tarafına baktığımızda ise aynı iPhone X’te olduğu gibi dikey olarak konumlandırılmış bir çift kamera modülü bulunuyor. Bu kamera modülünün hemen alt kısmında ise parmak izi okuyucusu mevcut.
Önümüzdeki günlerde resmiyet kazanması beklenen telefonun fiyatının da 450 dolar ile 530 dolar arasında değişmesi bekleniyor. Açıkçası bu fiyatların üst segment bir model için oldukça uygun olduğunu söylemek mümkün.

Galaxy S9’da parmak izi okuyucusu nerede bulunacak?

Haberin Devamı