Bilim - Teknoloji iPhone'cular onu çok sevdi!
Paylaş
iPhone'cular onu çok sevdi!

Hem iOS'a hem de Android'e aynı anda gelen uygulama, Apple AppStore'da destan yazmaya başladı!

BlackBerry, kötü günler geçirip pazar payını kaybedince, bir zamanlar sadece BlackBerry telefonlarına özel olan anında mesajlaşma yazılımı BBM'i ayrı bir şirket haline getirip, hem iOS hem de Android'de çalışacak şekilde piyasaya sürmeye karar vermişti. WhatsApp ve Line'ın yükselişi, yüz milyonlarca kullanıcı sayısına ulaşması da anında mesajlaşma yazılımlarının apayrı bir pazar olabileceğini göstermişti.

Haberin Devamı

Şimdi, BBM'in kullanıcı istatistiklerine bakılında, iOS kullanıcılarının BBM'e adeta akın etmiş olduğu anlaşılıyor. AppStore'larda en üst sıralarda yer alan BBM, Google Play'de ise o kadar çok ilgi göremedi.

Bunun sebebininse, profesyonel hayatta, yani iş dünyasında uzun süre BlackBerry telefon kullananların, BlackBerry'nin çöküşünden sonra genellikle iPhone'a yöneldiğini gösteriyor. Eskiden BlackBerry kullanıcısı olan yeni iPhone kullanıcıları, eski alışkanlıkları olan BBM'i AppStore'da görünce, büyük bir heyecanla indirdiler ve eski sohbetlerine artık iPhone üzerinden devam ediyorlar.

Resimlerle: App Store'dan kaldırılan 10 uygulama!

Kaynak: CHIP Online