Dünya Irak Ordusu: Peşmerge köprüyü böyle uçurdu

Irak Ordusu: Peşmerge köprüyü böyle uçurdu

Paylaş
Irak Ordusu: Peşmerge köprüyü böyle uçurdu

Irak Ordusu, Kerkük ile Erbil arasındaki Altınköprü kasabasında bulunan ve peşmerge tarafından havaya uçurulduğu belirtilen Hindistan Köprüsü'ne ait görüntüleri yayınladı

Irak Ordusu’nun resmi Twitter hesabında Kerkük ile Erbil arasında bulunan ve peşmerge tarafından havaya uçurulduğu belirtilen Hindistan Köprüsü'yle ilgili görüntü yayınlandı. Twitter hesabında görüntülerin Hindistan Köprüsü'ne ait olduğu ve Barzani peşmergeleri tarafından havaya uçurulduğu belirtildi.

Peşmerge yetkilileri ise, patlatılan köprünün askeri geçişlerin önlenmesi amacıyla sadece bir kısmının havaya uçurulduğunu köprüye bütünüyle zarar verilmediğini şartların normalleşmesinden sonra köprünün tekrar onarılacağını öne sürdü.



Köprü, 1980 yılında İran - Irak Savaşı sırasında Saddam Hüseyin tarafından Hindistan’dan getirilen bir mühendis tarafından yapıldığı için ismi Hindistan Köprüsü olarak geçiyor. Altınköprü’de eski ve tarihi olan ve birbirine bağlantılı iki köprü daha bulunuyor. Bunlarda Tezihine ve Orta mahallelerinde yer alıyor.

İrfan Sapmaz - Felat Bozarslan / Kerkük - Erbil, (DHA)

Haberin Devamı