Dünya Irak ordusu Tikrit'e ilerliyor

Irak ordusu Tikrit'e ilerliyor

Paylaş
Irak ordusu Tikrit'e ilerliyor

Irak ordusu, IŞİD'in kontrolündeki Tikrit'i geri almak için başlattığı operasyonda ilerleyişini sürdürüyor. Tikrit'in güneyindeki Ebu Şevarib ve Tellu'l Fadli semtleri ile bazı köyler geri alındı.

Salahaddin İl Meclisi Başkan Yardımcısı Casim Muhammed AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şii gönüllülerden oluşan El-Haşdu’ş-Şabi (Halk Topluluğu) destekli Irak güvenlik güçlerinin, Tikrit’in merkezine doğru çeşitli kollardan ilerleyişinin sürdüğünü belirterek, "Ordu güçleri, Tikrit’e 5 kilometre uzaklıktaki Kadisiye semtine girdi, kente 2 kilometre uzaklıktaki Deyyum semtinde de ilerleme kaydedildi" dedi.

Haberin Devamı

Emniyet kaynakları da operasyonda büyük ilerleme kaydedildiğini, Tikrit’in güneyindeki Ebu Şevarib ve Tellu’l Fadli semtleri ile Tikrit ile Samerra arasında kalan bazı köylerin geri alındığını ve IŞİD’in alıkoyduğu 100’den fazla kişinin kurtarıldığını belirtti.

Şii gönüllülerden oluşan El-Haşdu’ş-Şabi destekli Irak güvenlik güçlerinin, dün akşam IŞİD’in kontrolündeki Salahaddin vilayetinin merkezi Tikrit’i almak için geniş çaplı operasyon başlattığı açıklanmıştı.

Enbar’daki operasyonlar

Enbar’daki askeri oluşumlardan El-Cezire ve Badiye Operasyonları Komutanı Ziya Kazım Debbus da ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri ile Irak ordusunun, örgüte karşıtı başlattığı operasyonlarda Bağdadi nahiyesine bağlı Cebbe semtinin kurtarıldığını, 19 IŞİD militanının ölü olarak ele geçirildiğini ve çok sayıda patlayıcının imha edildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Terör örgütü IŞİD, 10 Haziran 2014’ten beri Irak’ın ikinci büyük kenti Musul’u elinde tutuyor.

Irak’ta IŞİD’in, Musul’u ve bazı bölgeleri ele geçirmesinin ardından ordu ile IŞİD arasında bazı kentlerde başlayan çatışmalar devam ediyor. Irak ordusu ile Peşmerge güçleri, örgütün elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de orduya havadan destek veriyor.

AA