Dünya Irak parlamentosundan flaş Kerkük kararı

Irak parlamentosundan flaş Kerkük kararı

Paylaş
Irak parlamentosundan flaş Kerkük kararı

Irak Temsilciler Meclisi oy birliğiyle Kerkük'te valilik ve devlet binalarının üzerinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağının göndere çekilmesini reddetti

Irak'ta Kerkük Şehir Konseyi kamu binalarında Irak'a bağlı Kürt Bölgesel Yönetimi'nin bayrağının kullanılmasını oy çokluğuyla kabul etmişti.

Irak Temsilciler Meclisi, Kerkük'teki kamu kurum ve kuruluşlarına yalnızca "Irak bayrağı" asılması yönündeki kararı oy birliği ile onayladı.

Meclis oturumunun Selim el-Cuburi başkanlığında 186 milletvekilinin katılımıyla açılan meclis oturumunda ayrıca, Irak anayasası 11. Maddesi'nde de belirtildiği üzere Kerkük petrolünün tüm Iraklıların milli gelir kaynağı olduğu ve bunun eşit olarak Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve diğer bölgeler arasında eşit olarak dağılmasına karar verildi.

TÜRKMENLER KARŞI ÇIKMIŞTI


Kerkük İl Meclisi'nde geçen hafta salı günü yapılan oylamada kentteki kamu binalarına Irak bayrağının yanında IKBY bayrağının asılması kararı kabul edilmişti. Irak Türkmenleri kararı protesto ederken, Bağdat yönetiminden konuya ilişkin sert tepki gelmişti.

Haberin Devamı