Gündem Irak Suriye tezkeresiyle ilgili flaş gelişme!

Irak Suriye tezkeresiyle ilgili flaş gelişme!

Paylaş
Irak Suriye tezkeresiyle ilgili flaş gelişme!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay Irak tezkeresi için "Tezkere, terörle mücadelede TSK'nın elini güçlendirecekse destekleriz" dedi. Öte yandan, Irak Suriye tezkeresi Meclis'e sunuldu.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, dün, Meclis’in 23 Eylül Cumartesi günü ‘Irak gündemi’yle olağanüstü toplanacağını açıklamıştı. Meclis oturumunda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yapması için hükümete verilen izni bir yıl daha uzatan tezkerenin görüşülmesi bekleniyordu. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, tezkerenin 30 Ekim’e kadar süresi olduğunu belirterek, "Tezkereyi görmedik. Tezkere Türkiye’ye yönelik terör örgütleri kapsayan, terörle mücadeleyi esas alan, Türkiye’ye yönelik terör tehdidi bertaraf etmeye yönelik içerikte ise hiç şüpheniz olmasın destek vereceğiz" dedi.

Öte yandan yarın Genel Kurul'da ele alınacak olan Irak Suriye tezkeresinin Meclis'e sunulduğu öğrenildi.


KILIÇDAROĞLU: İÇERİĞİNİ BİLMEDEN YORUM YAPMAK DOĞRU DEĞİL


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam katıldığı bir televizyon programında, tezkere ile ilgili olarak "Bölgedeki çalkantı derinleşerek devam ediyor. Dolayısıyla tezkerenin önemi ortadan kalkmış değil. Yeni bir tezkere getirecekler. Tabi içeriğini bilmeden bir yorum yapmak doğru değil. Önümüzdeki sürece bakacağız. MGK kararları yansıyabilir. Biz Irak'ın toprak bütünlüğünden yanayız. Irak ve Suriye parçalanmamalı. Kanlı olaylara neden olabilir. Barzani'yi sağduyuya davet ediyoruz. Biz doğru bulmuyoruz" açıklamasını yapmıştı. açıklamasını yapmıştı.


ERDOĞAN DA MECLİS'TE OLACAK


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu’nda cumartesi günü yapılacak Irak ve Suriye tezkeresi görüşmelerine katılacak.