Dünya Irak'ta kabus gün!

Irak'ta kabus gün!

Paylaş
Irak'ta kabus gün!

Irak'ın çeşitli kentlerinde düzenlenen bombalı saldırılarda bugün 38 kişi öldü 131 kişi yaralandı

Irak’ın son günlerde ordu peşmerge çekişmesiyle gündeme gelen Tuzhurmatu ilçesinde bugün 4 patlama meydana geldi. Bombalı saldırılar sonucu 2 kişi yaralandı ve Türkmenlere ait 6 ev ağır hasar gördü. İlk patlama Çakkale Mahallesi’nde meydana geldi. Evlerin bulunduğu sokak ortasına bırakılan 2 bomba patladı, Patlamanın hedefi olan 4 ev tamamen hasar gördü, Patlamalar sonucu 2 kişide yaralandı bölgede bulunan 2 sivil araçta hasar gördü.

İkinci saldırı ilçedeki Aksu mahallesinde meydana geldi, Atılan havan mermisi Türkmen şair Üryan Veli Demirci’nin evine isabet etti. Ev hasar görürken saldırı sonucu ölen ya da yaralanan olmadı. Saldırı sonucu yakında bulunan Tuzhurmatu Gençlik ve Spor Müdürlüğü de hasar gördü. Üçüncü patlama El- Askeri Mahallesi’nde meydana geldi.

Türkmen Hüseyin Davut’a ait evin önüne bırakılan bomba infilak etti, Patlama sonucu evde hasar meydana geldi.

Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı ve Selahaddin il meclisi üyesi Ali Haşim Muhtaroğlu da terörzedeleri ziyaret etti. Muhtaroğlu, terör saldırılarına hedef olan evleri tek tek dolaştı ve incelemelerde bulundu, maddi yardımda bulundu. Hükümetin tazminat ödemesi için girişimlerde bulunacaklarını belirten ITC başkan yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu patlamalar sonucu oluşan zararı yerinde inceledi.

HİLLE VE FELLÜCE’DE 2 PATLAMADA 38 ÖLÜ 129 YARALI

Irak’ın başkenti Bağdat’ın 100 kilometre güneyinde bulunan Babil ilinin merkezi Hille kentinde El- Cebele polis merkezinin yakınında eş zamanlı 2 bomba yüklü araba ile saldırı düzenlendi. Babil valisinin güvenlik danışmanı Hasan Fedam, "Saat 10.00 sıralarında düzenlenen çifte saldırıda 35 kişi öldü 120 kişi yaralandı" dedi.

Bağdat’ın 50 kilometre batısındaki Fellüce’de ise intihar eylemcisi, El-Reşit Bankası önünde devriye gezen asker ve polisleri hedef aldı, Saldırıda 3 asker hayatını kaybederken 6’sı polis ve asker olmak üzere 9 kişi yaralandı.

TUZHURMATU, (DHA)

Haberin Devamı