Dünya Irak'ta kanlı seçim

Irak'ta kanlı seçim

Paylaş
Irak'ta kanlı seçim

Irak'ta bugün yapılan genel seçimlerde oy verme işlemi sürerken yapılan saldırılarda şimdiye kadar 25 kişi hayatını kaybetti.

Irak'ta yapılan genel seçimler için oy verme işlemi devam ederken çeşitli saldırılarda şimdiye kadar 25 kişi hayatını kaybetti. Özellikle başkent Bağdat'ta Sünnilerin yoğun yaşadığı bölgelerde seçim bürolarına el bombalarıyla saldırılar düzenlendi. Bağdat'ta bir apartmanın ağır hasar gördüğü patlamada da, ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı'ndan bir kaynak, bir başka binada daha patlamada olduğunu belirtti ancak başka ayrıntı vermedi.

Irak'ta 2003'teki ABD işgalinden sonra ikinci kez yapılan genel seçimlerde sabah oy verme işleminin başlamasından bu yana oy verme merkezleri yakınına isabet eden havan topu mermileri ile yol kenarına yerleştirilen bombaların patlama sesleri duyulduğu haber veriliyor.

TALABANİ SÜLEYMANİYE'DE KULLANDI

Irak'ta genel seçimler için oy kullanma işlemi, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin Süleymaniye şehrindeki bir seçim merkezinde Türkiye saatiyle 06.00'da oy kullanmasıyla başladı.

Süleymaniye'de oyunu kullanan Talabani yaptığı açıklamada, seçimlerin demokratik tecrübe açısından çok önemli olduğunu belirterek, tüm Iraklılar'ın bu seçimlerde oy kullanmasını temenni ettiğini ve Iraklılar açısından bu seçimlerin çok önemli olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

19 MİLYON SEÇMEN SANDIK BAŞINDA

Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan seçimlerde, 19 milyon Iraklı seçmen 51 bin seçim merkezinde oy kullanması bekleniyor. Oy verme işlemi bu akşam saat 17.00'ye kadar sürecek. Irak Başbakanı ve diğer politikacıların başkent Bağdat ve diğer illerde oy kullanması bekleniyor.

Irak'ta ilk oylama geçtiğimiz Perşembe günü güvenlik görevlileri, tutuklular ve hastaların oy kullanmasıyla başlamıştı. Ülke dışında yaşayan Iraklılar, Türkiye'nin de bulunduğu toplam 16 ülkede, kendileri için oluşturulan seçim merkezlerinde geçtiğimiz gün oy kullanmaya başlamıştı.