Dünya Irak'ta Maliki karşıtı gösteri

Irak'ta Maliki karşıtı gösteri

Paylaş
Irak'ta Maliki karşıtı gösteri

Irak'ta sünni Araplar Musul, Anbar, Selahattin illerinde Cuma Namazı sonrası gösteri düzenledi

Başbakan Nuri El- Maliki’nin izlediği politikayı eleştiren göstericiler tutukluların serbest bırakılmasını istediler. Göstericiler taleplerin yerine getirilmediği durumunda greve gideceklerini belirterek maliye bakanı Rafi El-İsavi’ye destek verdiler.

Irak’ta üç ilde de protesto gösterileri Cuma Namazı’ndan sonra başladı. Gösterilere çok sayıda vatandaş ile sivil toplum örgütleri katıldı. Din adamları ve aşiretlerin de destek verdiği gösterilerde hükümetin tutukluları serbest bırakması ile kadın tutuklulara kötü muamele yapılmasının engellenmesini istendi.

Gösteriler nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındı. Göstericiler Başbakan Nuri El- Maliki aleyhine sloganlar atarak sünnilere karşı uygulanan politikalara karşı duracaklarını bildirdiler.

Binlerce kişinin katıldığı gösterilerde maliye bakanı Rafi El-İsavi’nin korumalarının da serbest bırakılması ve af yasasının uygulanması talep edildi. Anbar’da göstericiler Bağdat’ı Suriye ile Ürdün’e bağlayan uluslararası karayolunu keserek, ellerinde Saddam Hüseyin dönemindeki eski Irak bayrağı ile Kürt bayrağı taşıdılar.

Ahmet Haşim MUHTAROĞLU/ IRAK, (DHA)

Haberin Devamı