Dünya Irak'ta rehine operasyonu: 7 ölü

Irak'ta rehine operasyonu: 7 ölü

Paylaş
Irak'ta rehine operasyonu: 7 ölü

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir kilisede rehin alınanlardan 7'sinin öldüğü bildirildi.

Irak İçişleri Bakanlığından bir kaynak, rehinelerin Amerikan ve Irak güçlerinin düzenlediği operasyonla kurtarıldığını, ancak 7'sinin öldüğünü, 20'sinin yaralandığını belirtti. Savunma Bakanlığından bir kaynak ise kilisede 40 kişinin ayine katıldığını, 7 rehinenin öldüğünü, 13'ünün yaralandığını söyledi.

Haberin Devamı

Operasyonun bitmesinden önce Hıristiyan Milletvekili Younadam Kana, kendisini içerden arayan cemaat üyelerinin, silahlı kişilerin 50'den fazla kişiyi rehin aldığını bildirdiğini iletmişti. Polis yetkilisi Ali İbrahim, “Operasyon bitti ve bütün rehinleri serbest bıraktık” dedi.

Helikopterlerden kameralara çekilen görüntülerde kurtarma operasyonunu izleyen Amerikalı askeri yetkililer de operasyonun başarıyla tamamlandığını doğruladı. Bu arada, operasyonun bitmesinden önce hristiyan milletvekili Younadam Kana, kendisini içerden arayan cemaat üyelerinin, silahlı kişilerin 50'den fazla kişiyi rehin aldıklarını söylediklerini iletmişti.

İçişleri Bakanlığından bir kaynak, borsa binasına girmeye çalışan silahlı 4 kişinin 2 koruma görevlisini öldürdüğünü, daha sonra binanın yakınındaki bir kiliseye sığındığını söylemişti.

Haberin Devamı

(A.A.)