Dünya İran askeri Irak petrol sahasına girdi

İran askeri Irak petrol sahasına girdi

Paylaş
İran askeri Irak petrol sahasına girdi

İran askerlerinin Irak topraklarındaki bir petrol sahasına girerek, denetimi ele geçirdikleri belirtildi

İran askerlerinin Irak topraklarındaki bir petrol sahasına girerek, buranın denetimini ele geçirdikleri belirtildi.

Haberin Devamı

İranlı askerlerin Irak topraklarındaki bir petrol sahasına girdiği yolundaki haberleri yalanlayan Irak İçişleri Bakan Yardımcısı, açıklamalarını değiştirerek, İranlı askerlerin topraklarına girdiğini doğruladı. Bakan Yardımcısı Ahmed Ali El Hafaci, İranlı askerlerin bugünkü girişlerinin, bu hafta içindeki bir dizi benzer olayın sonuncusu olduğunu da belirtti.

El Hafaci, 11 İranlı askerin, bugün öğleden sonra Irak-İran sınırından sızarak, ülkenin güneyindeki tartışmalı petrol kuyusunun denetimini ele geçirdiğini söyledi. Bakan Yardımcısı, İran bayrağı çeken askerlerin hala bölgede olduğunu kaydetti.

Irak hükümetinin askeri bir yanıt vermediğini, ancak buna karşılık bir diplomatik cevap arayışında olacağını vurgulayan El Hafaci, "Liderimizden talimat bekliyoruz" dedi.

Bir Iraklı güvenlik kaynağı, İranlı askerlerin, Irak topraklarında Fakka petrol sahasına girerek, birkaç saat sonra buradan çekildiğini belirtmiş, Arapça yayın yapan televizyonlar da petrol sahasına giren İranlı askerlerin İran bayrağı çektiğini duyurmuştu. Daha sonra Reuters’a açıklama yapan bakan yardımcısı, İranlı askerlerin Irak topraklarına girerek, kısa bir süre kaldığı yolundaki haberleri yalanlamıştı.

AA

Haberin Devamı

İran: Irak sınırını geçmedik