Dünya İran: Bu yaptırım işe yaramayacak

İran: Bu yaptırım işe yaramayacak

Paylaş
İran: Bu yaptırım işe yaramayacak

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin İran'a yönelik yeni yaptırım kararını kabul etmesi İran hükümetinde umursanmadı

‘ETKİSİZ KALACAK’

Haberin Devamı

.İran yönetimi yeni yaptırım kararının da “Etkisiz kalacağını” belirtti. İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ramin Mihmanperest, İran aleyhindeki yaptırım kararlarının yasal dayanaktan yoksun olduğunu ifade ederek, “Bu karar da öncekiler gibi etkisiz kalacak” dedi. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad da önceki gün “Bu kararların beş paralık değeri yok” demişti.

BASIN DA BİRLEŞTİ

Bu arada BM’nin yeni yaptırım kararını kabul etmesi, aralarında büyük bir çekişme yaşanan İranlı muhafazakar ve reformcu basını birleştirdi. Muhalif liderleri destekleyen gazeteler bile, yaptırım kararı karşısında hükümeti savunarak Batı’yı suçladı.

Muhafazakar Kayhan gazetesi, dün “Yasa dışı yaptırımlara İran’ın kararlı yanıtını bekleyin” manşetiyle çıktı. İran’da muhalefetin sesi Cumhuri İslami gazetesi de hükümeti destekledi.

Haberin Devamı

AHMEDİNECAD KAZANACAK

İngiliz Guardian Gazetesi de dünkü başyazısında, BM yaptırımlarının İran yönetiminin işine yarayacağını öne sürdü.

“BM’nin İran yaptırımları: Rejime bir hediye” başlıklı yazıda şöyle denildi: Yaptırımlar Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad ve Devrim Muhafızları’na, dünyaya meydan okumalarının bedelini ödetmek amacıyla tasarlandı. Ancak hiç de planlandığı gibi olmayacak. Yenilenen yaptırımlar Ahmedinecad’a dünyaya meydan okuma ve kazanma fırsatını verecek.