Dünya İran Büyükelçiliği'ne saldırıyı El Kaide üstlendi

İran Büyükelçiliği'ne saldırıyı El Kaide üstlendi

Paylaş
İran Büyükelçiliği'ne saldırıyı El Kaide üstlendi

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki İran Büyükelçiliği'ni hedef alan çifte saldırıda 32 kişi hayatını kaybetti, 146 kişi de yaralandı. Saldırıyı El Kaide bağlantılı Lübnanlı bir grup üstlendi

Lübnanlı yetkililer, güvenlik kameralarında, elçilik binasının duvarına doğru koşan birinin kendisini havaya uçurduğunun görüldüğünü söyledi.

Görüntüleri izleyen yetkililer, ikinci patlamanın ise elçiliğin iki blok yanındaki binanın önünde park halinde olan bomba yüklü aracın infilak etmesiyle gerçekleştiğini belirtti.

Lübnan sağlık bakanlığı, Hizbullah'ın kalelerinden Bir Hassan mahallesindeki İran Büyükelçiliği yakınında meydana gelen şiddetli patlamalarda en az 23 kişinin öldüğünü açıkladı. AA muhabirinin hastane kaynaklarından aldığı bilgiye göre ise saldırılarda 32 kişi öldü.

146 kişinin de yaralandığı patlamaların ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi. Saldırılarda İran kültür ataşesi İbrahim Ensari'nin de öldüğü yönündeki iddialar teyit edilmezken, birçok yetkili İranlı diplomatın ağır yaralı olduğunu söyledi.

İRAN "İSRAİL" DEDİ AMA...

Haberin Devamı

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırılardan İsrail sorumlu tutuldu.

Ancak El-Kaide’ye bağlı Abdullah Azzam Tugayları liderlerinden Seraceddin Zureykat, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan İran’ın Beyrut Büyükelçiliği yakınında bomba yüklü araç ve motosikletle düzenlenen saldırıları kendilerinin gerçekleştirdiğini duyurdu.

"Hizbullah Suriye’den çekilene ve Lübnan’da tutuklu el-Kaide mensupları serbest bırakılana kadar" bu gibi eylemlere devam edecekleri tehdidinde bulunan Zureykat, Abdullah Azzam Tugayları’nın ard arda iki eylem gerçekleştirdiğini belirtti.

Zureykat el-Kaide’ye bağlı el-Fecr Basın Merkezi aracılığıyla daha sonra açıklama yapılacağını ifade etti.