Gündem İran'da düşen uçağın pilotları belli oldu

İran'da düşen uçağın pilotları belli oldu

Paylaş
İran'da düşen uçağın pilotları belli oldu

İran’da düşen Başaran Holding’e ait Challenger 604 tipi iş jetinin pilotlarının kimlikleri belli oldu. Uçağın kaptan pilotu Melike Kuvvet, Türk Hava Kuvvetleri’nin ilk kadın pilotlarından biriydi

Uçağın Kaptan Pilotu Melike Kuvvet’ti. Hava Kuvvetleri’nin ilk kadın pilotlarından biri olan Melike Kuvvet, mecburi hizmetinin ardından özel sektöre geçmişti.

Bir süredir de Başaran Holding’in uçağında görev yapıyordu.

BABASI DA PİLOT

İkinci Pilot ise Beril Gebeş’ti. Yıllar önce ithalat-ihracat işiyle uğraşırken gönlünü gökyüzüne kaptırmıştı. Uçuş okulunu bitirip pilot lisansını aldı. Türk Hava Yolları'nda uçtu. Daha sonra istifa edip ayrıldı. Başaran Holding'e geçti.

Beril Gebeş'in babası Vasıf Gebeş de Türk Hava Yolları'nda kaptan pilot olarak görev yapıyordu. Vasıf Gebeş'in bir süre önce emekli olduğu öğrenildi.

KABİN MEMURU EDA USLU

Uçuş ekibinde ise kabin memuru olarak Eda Uslu görev yapıyordu. Uslu yaklaşık 10 yıl TAV Havalimanlarında yer hizmetlerinde çalıştıktan sonra 1 yıldır Başaran Holding'te kabin memuru olarak görev yapıyordu.

Eda Uslu, sosyal medya hesabından geçen cuma günü Kaptan pilot Melike Kuvvet ile akşam yemeğinde çektirdiği fotoğrafı paylaşmıştı.


MİNA BAŞARAN VE 7 ARKADAŞI HAYATINI KAYBETTİ

Düşen uçakta iş adamı Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran ve 7 arkadaşı daha bulunuyordu.

Kaynak: kokpit.aero


Başaran Holding'e ait uçak İran’da düştü


Mina Başaran kimdir? Başaran Holding'in sahibi Hüseyin Başaran kimdir?


İran'da düşen uçakta Mina Başaran hayatını kaybetti


Mina Başaran ve arkadaşları uçak kazasında öldüler