Futbol İran - İspanya maçı özeti
Paylaş
İran - İspanya maçı özeti

2018 FIFA Dünya Kupası B Grubu maçında İran ile İspanya karşılaştı. Matadorlar ikinci maçında İran karşısında Costa'nın golüyle galip gelerek 3 puanın sahibi oldu

MAÇ ÖZETİ

İran 0 - 1 İspanya

90.DK: Maç sona erdi

82.DK: Bu dakikada İran takımı gole çok yaklaşıyor. Altı pas içerisinden Mehdi Taremi tarafından çekilen şut kaleyi bulmuyor.

66.DK: Sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Lucas Vazquez ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

54.DK: Diego Costa takımını öne geçiren golü atıyor.

46.DK: İkinci yarı başladı.

45.DK: Daniel Carvajal ile Vahid Amiri arasındaki mücadele hakem tarafından faul gerekçesiyle durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Daniel Carvajal. Taç çizgisine yakın bir bölgede İran takımı oyuna başlayacak.

44.DK: İspanya takımı bu dakikada tabelayı değiştirme fırsatına yaklaşıyor ancak ceza sahasının dışından kaleyi sağ çaprazdan gören bir noktadan David Silva tarafından çekilen şut defansın müdahalesiyle engelleniyor.

23.DK: David Silva, rakip ceza sahasına girmeden kaleye şut çekiyor, kaleci Alireza Beiranvand kurtarıyor.

19.DK: David Silva rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şansını deniyor ancak savunmaya çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaşıyor.

9.DK: Omid Ebrahimi ile Isco arasındaki mücadele hakem tarafından faul nedeniyle durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Omid Ebrahimi. Ceza sahası sol çağrazından İspanya takımı oyuna başlayacak.

1.DK: Maç başladı

İran ile İspanya tarihte ilk kez karşı karşıya geliyor. Nefes kesen bir müsabakaya sahne olması beklenen İran - İspanya maçı B Grubu'nda büyük önem arz ediyor.

İlk maçında Portekiz ile 3-3 berabere kalan İspanya, Fas'ı son dakika golü ile 1-0 deviren İran ile karşılaşıyor.

İRAN 5. DÜNYA KUPASI'NDA

Beşinci kez Dünya Kupası'nda boy gösteren İran, daha önce 4 kez yer aldığı şampiyonada grup aşamasından çıkmayı başaramamıştı. İran bugüne kadar Dünya Kupası'nda sahaya çıktığı 13 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 8 yenilgi aldı. Asya te10. sırada yer alırken, İran 37. basamakta kendine yer buldu.

Haberin Devamı