Dünya İran: Petrol sızıntısını önlemeye hazırız

İran: Petrol sızıntısını önlemeye hazırız

Paylaş
İran: Petrol sızıntısını önlemeye hazırız

İran: Petrol sızıntısını önlemeye hazırız

İran, ABD ve İngiltere'nin Meksika Körfezindeki petrol sızıntısı kontrolünde yetersiz kaldıklarını ve bu konuda yardımcı olmaya hazır olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Yardım açıklaması, ABD öncülüğünde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin son yaptırım kararı kapsamına alınan İran Devrim Muhafızları'nın en büyük ekonomik şirketi Hatem-ül Enbiya Karargahı tarafından yapıldı. Karargah komutanı General Rüstem Kasımi, Meksika Körfezi'ndeki petrol sızıntısını önlemeye yönelik ABD ve İngiltere tarafından yapılan girişimlerim yetersiz kalmasını utanç verici olarak gördüklerini ve bu konuda yardımcı olmaya hazır olduklarını açıkladı. Kasımi, “Kendilerini ekonomi ve teknolojide süper güç olarak gören ABD ve İngiltere petrol sızıntısından 2 ay geçmesine rağmen hala olayı önlemekte başarı elde edememişler. ABD Başkanı Barack Obama'nın orduyu olaya müdahil etmesi, mağrur ABD ve İngiltere şirketlerinin çıkmaza girdiklerini göstermektedir” dedi.

Haberin Devamı

İran halkı ve devletinin dünya çevre sorunu haline gelen bu duruma kayıtsız kalamayacağını belirten Kasımi, “İran silahı güçlerini ve özellikle Hatem-ül Enbiya petrol uzmanları bu konularda deneyim ve birikim sahibiler ve konuya et atmaya hazırlar” diye konuştu.

Kuveyt'teki petrol kontrolünde ülkesinin başarısını referans olarak gösteren İranlı komutan, “ABD, İngiltere ve Batılı şirketler petrol sızıntısı konusunda kendilerini yetersiz buluyorlarsa bizden yardım isteyebilirler. Biz, uzmanlarımızı bu bölgeye göndermeye hazırız” diye devam etti.

Ekber KARABAĞ/TAHRAN, (DHA)