Dünya İran uçağı inmesin diye havaalanını bombaladılar

İran uçağı inmesin diye havaalanını bombaladılar

Paylaş
İran uçağı inmesin diye havaalanını bombaladılar

Suudi Arabistan liderliğindeki Arap ülkelerine ait savaş uçakları, Yemen'deki Husilere yardım taşıyan İran uçağının inişini engellemek için Sana Havaalanı'nın pistlerini bombaladı

Suudi Arabistan liderliğindeki Arap ülkelerine ait savaş uçakları, İran uçağının Yemen'deki Husilere yardım taşıyan İran uçağının inişini engellemek için Sanaa Havaalanı'nın pistlerini bombaladı.

Haberin Devamı

El Arabiya'nın haberine göre, savaş uçakları dün Sanaa Havaalanı'na inmeye hazırlanan bir İran uçağını geri çevirmeye çalıştı. Ancak uçak telsiz komutlarını dinlemeyerek Sanaa'ya doğru yola devam etti.

Bunun üzerine Arap savaş uçakları, İran uçağının iniş yapmasını engellemek için Sanaa Havaalanı'nın pistlerini bombaladı. İran uçağı bombardıman nedeniyle geri döndü.

Bombardıman sırasında Yemen'e ait bazı yolcu uçakları da alevler içinde kaldı. İran resmi haber ajansı İRNA, İran Kızılayı'na ait olduğunu bildirdiği uçağın sağlık ve gıda malzemesi taşıdığını öne sürdü. Arap ülkeleri Yemen'e yaklaşık bir aydır hava ve denizden abluka uyguluyor.

DHA